Čilský zemiakový šalát
Potrebujeme:
8 veľkých zemiakov
115 g slaniny
0,15 dl oleja
0,3 dl octu
3 zelené cibuľky
5 reďkovky
2 stonky zeleru
2,5 dl majonézy z plesňového syra
0,15 dl horčice
3 na tvrdo uvarené vajcia
soľ
mleté biele korenie
2 červené papriky
Majonéza s plesňového syra:
0,03 dl horčice
0,03 dl kryštálového cukru
kajanské korenie
1 žĺtok
0,17 dl olivového oleja
0,15 dl citrónovej šťavy
100 g syra s modrou plesňou (niva)
Postup:
Majonéza s plesňového syra: Zmiešajte horčicu, cukor, korenie a primiešajte žĺtok. Po kvapkách pridávajte olej až je zmes veľmi hustá. Primiešajte citrónovú šťavu a rozmrvený syr. Zemiaky olúpte a nakrájajte na kocky. Vložte do hrnca a uvarte do mäkka. Keď sú uvarené zlejte ich a opláchnite studenou vodou. Slaninu nakrájajte na kocky a opražte do chrumkava.
Zemiaky vložte do veľkej misy a pokropte olejom, octom a primiešajte posekanú cibuľku, reďkovku pokrájanú na kocky a pokrájané stonky zeleru. V druhej miske zmiešajte majonézu, horčicu, posekané vajcia, soľ a korenie. Polovicu zmesi a slaninu zmiešajte so zemiakmi. Vložte do zapekacej misy a na vrch dajte zbytok zmesi a slaninu. Zapekajte až do zlatohneda. Podávajte v sklených miskách a povrch ozdobte upraženou nakrájanou červenou paprikou a mladou cibuľkou.
8 veľkých zemiakov
115 g slaniny
0,15 dl oleja
0,3 dl octu
3 zelené cibuľky
5 reďkovky
2 stonky zeleru
2,5 dl majonézy z plesňového syra
0,15 dl horčice
3 na tvrdo uvarené vajcia
soľ
mleté biele korenie
2 červené papriky
Majonéza s plesňového syra:
0,03 dl horčice
0,03 dl kryštálového cukru
kajanské korenie
1 žĺtok
0,17 dl olivového oleja
0,15 dl citrónovej šťavy
100 g syra s modrou plesňou (niva)
Postup:
Majonéza s plesňového syra: Zmiešajte horčicu, cukor, korenie a primiešajte žĺtok. Po kvapkách pridávajte olej až je zmes veľmi hustá. Primiešajte citrónovú šťavu a rozmrvený syr. Zemiaky olúpte a nakrájajte na kocky. Vložte do hrnca a uvarte do mäkka. Keď sú uvarené zlejte ich a opláchnite studenou vodou. Slaninu nakrájajte na kocky a opražte do chrumkava.
Zemiaky vložte do veľkej misy a pokropte olejom, octom a primiešajte posekanú cibuľku, reďkovku pokrájanú na kocky a pokrájané stonky zeleru. V druhej miske zmiešajte majonézu, horčicu, posekané vajcia, soľ a korenie. Polovicu zmesi a slaninu zmiešajte so zemiakmi. Vložte do zapekacej misy a na vrch dajte zbytok zmesi a slaninu. Zapekajte až do zlatohneda. Podávajte v sklených miskách a povrch ozdobte upraženou nakrájanou červenou paprikou a mladou cibuľkou.
Ďalšie články
13.09.2009 12:54 Zemiakový šalát z jablkami13.09.2009 12:54 Zemiakový šalát so slaninkou
13.09.2009 12:53 Zemiakový šalát
13.09.2009 12:53 Pikantný zemiakovo - sójový šalát
13.09.2009 12:52 Jarný zemiakový šalát s reďkovkou