Bravčová krkovička na rošte
Potrebujeme:
bravčová krkovička bez kosti: 800 g
horčica: 80 g horčica
soľ, korenie, olej
Postup:
Nakrájame hrubšie plátky, ktoré posolíme, pokoreníme, potrieme horčicou a pokvapkáme olejom. Necháme odležať. Pod rošt pripravíme pahrebu z dreveného uhlia. Keď je pahreba dobre prehorená, rozhrabeme ju – aby nehorela, len sálala teplo. Krkovičku opekáme z oboch strán. Musí byť dobre prepečená, nie však suchá, ale šťavnatá.
bravčová krkovička bez kosti: 800 g
horčica: 80 g horčica
soľ, korenie, olej
Postup:
Nakrájame hrubšie plátky, ktoré posolíme, pokoreníme, potrieme horčicou a pokvapkáme olejom. Necháme odležať. Pod rošt pripravíme pahrebu z dreveného uhlia. Keď je pahreba dobre prehorená, rozhrabeme ju – aby nehorela, len sálala teplo. Krkovičku opekáme z oboch strán. Musí byť dobre prepečená, nie však suchá, ale šťavnatá.