Diskusné fórum

Čilský zemiakový šalát
Potrebujeme:
8 veľkých zemiakov
115 g slaniny
0,15 dl oleja
0,3 dl octu
3 zelené cibuľky
5 reďkovky
2 stonky zeleru
2,5 dl majonézy z plesňového syra
0,15 dl horčice
3 na tvrdo uvarené vajcia
soľ
mleté biele korenie
2 červené papriky

Majonéza s plesňového syra:
0,03 dl horčice
0,03 dl kryštálového cukru
kajanské korenie
1 žĺtok
0,17 dl olivového oleja
0,15 dl citrónovej šťavy
100 g syra s modrou plesňou (niva)

Postup:
Majonéza s plesňového syra: Zmiešajte horčicu, cukor, korenie a primiešajte žĺtok. Po kvapkách pridávajte olej až je zmes veľmi hustá. Primiešajte citrónovú šťavu a rozmrvený syr. Zemiaky olúpte a nakrájajte na kocky. Vložte do hrnca a uvarte do mäkka. Keď sú uvarené zlejte ich a opláchnite studenou vodou. Slaninu nakrájajte na kocky a opražte do chrumkava.
Zemiaky vložte do veľkej misy a pokropte olejom, octom a primiešajte posekanú cibuľku, reďkovku pokrájanú na kocky a pokrájané stonky zeleru. V druhej miske zmiešajte majonézu, horčicu, posekané vajcia, soľ a korenie. Polovicu zmesi a slaninu zmiešajte so zemiakmi. Vložte do zapekacej misy a na vrch dajte zbytok zmesi a slaninu. Zapekajte až do zlatohneda. Podávajte v sklených miskách a povrch ozdobte upraženou nakrájanou červenou paprikou a mladou cibuľkou.


Počet prispevkov: 0 Pridaj príspevok

Pridaj príspevok:



Na pridávanie reakcií, musíte byť prihlásený.

späť

Móda ulice


Fashion people


Najnovšie

TV Štýl 24

 

Odporúčame

Anketa

Čo sa chystáte zaradiť do svojej jarnej garderóby?

 pletený kardigán spolu so stále aktuálnymi legínami (70)

 koženú bundu v kombinácii s mini a členkovými topánkami (66)

 džínsový outfit vo western štýle (62)

 trendový béžový trenčkot na šatách v štýle „first lady“ (79)


     Spolu: 277x