Kuracie dolné stehienka v barbecue-kávovej omáčke
Suroviny a prísady na 4 porcie:
1 kg kuracích dolných stehienok
2 PL instantnej kávy
2 cibule
2 strúčiky cesnaku
500 ml pikantného kečupu
1 PL octu
2 PL oleja
soľ
mleté čierne korenie
1 ČL práškového cukru
1 ČL koreniacej zmesi na barbecue
Postup:
Cibuľu nakrájame nadrobno, cesnak prelisujeme, instantnú kávu rozpustíme v 5 PL horúcej vody a vychladíme. Vo väčšej mise zmiešame kečup, kávu, cibuľu, cesnak, ocot, soľ, korenie, barbecue koreniacu zmes, olej aj cukor a necháme 10 minút postáť. Kuracie stehienka dôkladne umyjeme, osušíme a vložíme do pripravenej marinády najlepšie na noc alebo aspoň na 2 až 3 hodiny. Marinované stehienka pečieme na rozpálenom grile alebo na grilovacej panvici aspoň 30 minút a často ich otáčame. Podávame so zeleninovým šalátom a s pečivom.
Čas prípravy: 60 minút, čas na marinovanie: 3 až 12 hodín
1 kg kuracích dolných stehienok
2 PL instantnej kávy
2 cibule
2 strúčiky cesnaku
500 ml pikantného kečupu
1 PL octu
2 PL oleja
soľ
mleté čierne korenie
1 ČL práškového cukru
1 ČL koreniacej zmesi na barbecue
Postup:
Cibuľu nakrájame nadrobno, cesnak prelisujeme, instantnú kávu rozpustíme v 5 PL horúcej vody a vychladíme. Vo väčšej mise zmiešame kečup, kávu, cibuľu, cesnak, ocot, soľ, korenie, barbecue koreniacu zmes, olej aj cukor a necháme 10 minút postáť. Kuracie stehienka dôkladne umyjeme, osušíme a vložíme do pripravenej marinády najlepšie na noc alebo aspoň na 2 až 3 hodiny. Marinované stehienka pečieme na rozpálenom grile alebo na grilovacej panvici aspoň 30 minút a často ich otáčame. Podávame so zeleninovým šalátom a s pečivom.
Čas prípravy: 60 minút, čas na marinovanie: 3 až 12 hodín
Ďalšie články
28.09.2009 12:34 Kurací steak s rukolou a hermelínom28.05.2009 19:22 Kurací špíz na citrónovej tráve so šalátom z paradajok, kus-kusu a byliniek a s orechovým dresingom
09.02.2009 14:06 Kurča na ražni
09.02.2009 12:33 Chilli krídelká na rošte
09.02.2009 11:35 Kuracie prsia plnené sušenou paradajkou a syrom