Čas na chudnutie
Aj vy pociťujete potrebu rýchlo očistiť svoje telo po vianočnom prejedaní sa. Skúste to so skvelou šošovicovou polievkou zahustenou mixovanou zeleninou a zapečeným kurčaťom so zeleninou. Presvedčíte sa, že aj diéta môže výborne chutiť.
Zemiaky olúpeme, umyjeme a nakrájame na tenké plátky. Brokolicu tiež umyjeme, očistíme a rozdelíme do malých ružičiek. Huby rozpolíme a paradajku a papriku rozkrájame na dieliky. Kuracie prsia nakrájame na tenké hranolky. Pripravíme si 4 kusy alobalu o rozmeroch asi 30x20 cm a potrieme ho olejom. Zemiaky vložíme vždy do stredu alobalu, jemne osolíme, na ne naukladáme kúsky mäsa, brokolicu, paradajkové a paprikové kúsky a šampiňóny, dochutíme soľou a korením. Alobal zabalíme, konce zrolujeme tak, aby sa balíček neotváral. V rúre predhriatej na 200 stupňov pečieme asi 25 minút.
Ako dresing môžeme servírovať biely jogurt zmiešaný s pažítkou a citrónovou šťavou, ktorý jemne osolíme a okoreníme.
Foto: Isifa
Šošovicová polievka – 4 porcie
Do 1,5 litra vody dáme variť 150 g šošovice, 2 mrkvy, 1 petržlen, ¼ malého zeleru, celú stredne veľkú cibuľu v šupke a celú hlávku cesnaku rovnako v šupke a osolíme. Varíme 20 minút. Po odstavení zo šporáka vyberieme všetku zeleninu - mrkvu, petržlen, zeler, cibuľu a cesnak. Cibuľu a cesnak zbavíme šupky a spolu s ostatnou zeleninou zmixujeme a vložíme naspäť k šošovici. Necháme krátko povariť. Stačí dochutiť mletým čiernym korením.Zapečené kuracie medailónky so zeleninou a zemiakmi – 4 porcie
Potrebujeme: 400 g zemiakov, 400 g brokolice , 200 g šampiňónov,1 veľká paradajka, 1 paprika, 600 g kuracích pŕs, 2 lyžičky olivového oleja, soľ, korenieZemiaky olúpeme, umyjeme a nakrájame na tenké plátky. Brokolicu tiež umyjeme, očistíme a rozdelíme do malých ružičiek. Huby rozpolíme a paradajku a papriku rozkrájame na dieliky. Kuracie prsia nakrájame na tenké hranolky. Pripravíme si 4 kusy alobalu o rozmeroch asi 30x20 cm a potrieme ho olejom. Zemiaky vložíme vždy do stredu alobalu, jemne osolíme, na ne naukladáme kúsky mäsa, brokolicu, paradajkové a paprikové kúsky a šampiňóny, dochutíme soľou a korením. Alobal zabalíme, konce zrolujeme tak, aby sa balíček neotváral. V rúre predhriatej na 200 stupňov pečieme asi 25 minút.
Ako dresing môžeme servírovať biely jogurt zmiešaný s pažítkou a citrónovou šťavou, ktorý jemne osolíme a okoreníme.
Foto: Isifa
Ďalšie články
05.03.2010 11:27 Jogurtová bábovka29.07.2009 15:55 Šalát s kávovým dresingom
14.07.2009 16:11 Čas marhúľ
28.05.2009 19:22 Kurací špíz na citrónovej tráve so šalátom z paradajok, kus-kusu a byliniek a s orechovým dresingom
27.05.2009 19:21 Čokoládový brownies dekorovaný kandizovaným pomarančom