Hrianky, chlebíčky, žemle, toasty, bagety, sendviče

« späť na kategórie receptov


nedeľa, 13.09.2009

Bageta s kuracím mäsom

Bagety narežte na polovice a nasucho opečte. Rezne umyte a osušte. Rozohrejte olej a mäso z oboch stranách opekajte asi 10 min. kým nezozlátne. Nechajte ho odkvapkať na papierovej utierke a pokrájajte na kúsky. Zmiešajte majonézu, karí, soľ a citrónovú šťavu a zmes natrite na plátky bagety. Na každú položte 2 ks kuracích pŕs. Ozdobte petržlenovou vňaťou, môžete pridať aj kolieska paradajok alebo čínsku kapustu.
celý príspevok...
nedeľa, 13.09.2009

Bruschetta alle melanzane (Hrianka s baklažánom)

Baklažán pokrájajte na tenké plátky, posoľte a potrite prstami olivovým olejom. Opečte ich do ružova v mikrovlnke, na panvici, alebo na grile. Opečte aj plátky chleba, len tak nasucho na panvici alebo na grile. Opečený chlieb potrite cesnakom a pokvapkajte olejom. Potrite zmäknutou rozkrojenou rajčinou. Na hrianky poklaďte plátky baklažánu, osoľte a podľa chuti pridajte korenie.
celý príspevok...
nedeľa, 13.09.2009

Holandské obložené chlebíky

Jablká umyte, očistite, zbavte jadrovníkov a nakrájajte na plátky. Plátky chleba opečte nasucho. Na každý plátok chleba položte plátok jablka, zakryte ho plátkom eidamu a zapečte vo vyhriatej rúre. Hotové posypte nasekanými orechmi a ozdobte vetvičkami zelenej petržlenovej vňate.
celý príspevok...
nedeľa, 13.09.2009

Hrianka s pečeňovou paštétou

Na panvicu dajte trochu oleja, nechajte rozohriať a ihneď vyklopte obsah konzervy. Zamiešajte surové vajcia a miešajte kým stuhnú. Opečené krajce chleba poriadne potrite cesnakom a na ne poukladajte paštétovú zmes. Posypte strúhaným syrom a pažítkou.
celý príspevok...
nedeľa, 13.09.2009

Hrianky s brokolicou

Brokolicu vložte na 8 min. do vriacej vody, vyberte a nechajte dobre odkvapkať. Chlieb z oboch strán tenko potrite maslom, položte na plech vyložený alobalom a pokryte plátkom šunky. Na hrianky rozdeľte brokolicu, na ňu dajte syr a jedlo zapečte v dobre vyhriatej rúre. Ozdobte čerstvou alebo sterilizovanou zeleninou a ihneď podávajte.
celý príspevok...
nedeľa, 13.09.2009

Mäsové hrianky

Mäso posoľte, okoreňte, jemne posypte mletou paprikou, pridajte vegetu. Na rozohriatom oleji pri miernej teplote restujte 10-15 min. Hriankové chleby zľahka opečte. Opečené mäso rozložte na chleby. Navrch poukladajte plátky syra. Zapečte v mikrovlnke pokiaľ sa syr neroztaví. Podávajte so zeleninovým šalátom.
celý príspevok...
nedeľa, 13.09.2009

Plnený sendvič

Konce sendviča odrežte a vnútro vydlabte vidličkou. Nadrobno nasekanú cibuľu opražte, pridajte vajcia rozšľahané s vegetou a nechajte stuhnúť. Do misky dajte striedku zo sendviča, uhorky, syr, salámu – všetko nakrájané na drobné kocky, praženicu, petržlenovú vňať a dobre premiešajte.
celý príspevok...
nedeľa, 13.09.2009

Polnočný chlebíček

Z oleja, cibule, mäsa, papriky a soli pripravte zvyčajným spôsobom perkelt. Zo sendviča odkrojte oba konce a striedku lyžicou vydlabte. Mäso z perkeltu pokrájajte na rezance. Vajcia, uhorky, kapiu, cibuľu a sardinky pokrájajte na malé kúsky.
celý príspevok...
nedeľa, 13.09.2009

Syrové chlebíčky

Krajce bieleho chleba natrite maslom a trocha opečte. Tvrdý syr nastrúhajte, osoľte, okoreňte a zamiešajte doňho žĺtky a trochu strúhanky. Opečené hrianky natrite nátierkou, posypte pažítkou a v rúre chvíľu zapečte. Podávajte horúce.
celý príspevok...
nedeľa, 13.09.2009

Toast so šunkou a chrenom

Krajce toastového chleba z oboch strán opečte. Paradajky a pór dobre umyte. Pór nakrájajte na kolieska, paradajky nakrájajte priečne na mesiačiky tak, aby sa nerozpadli. Chren očistite a nastrúhajte. Každý toast potrite tenkou vrstvou masla a položte naň plátok šunky.
celý príspevok...
nedeľa, 13.09.2009

Toastová roláda

Z nakrájaného toastového chleba odkrojte kôrky a rozložte plátky tesne vedľa seba na alobal (3x4). Potrite kyslou smotanou, poukladajte plátky šunky a potrite nátierkou z ostatných surovín. Pomocou alobalu zviňte do rolády, zabaľte a dajte na 2 hodiny do chladničky. Potom nakrájajte na plátky.
celý príspevok...
nedeľa, 13.09.2009

Vyprážaný sendvič s oblohou

V mlieku vyšľahajte 4 vajcia, múku a vytvorte trochu redšie cestíčko ako na omelety. Pridajte soľ, korenie, papriku a vyšľahajte. Nakrájaný sendvič obaľujte vo vajcovom ceste a vyprážajte na panvici na oleji. (Pozor rýchlo sa vypráža!) Nechajte ich odkvapkať na obrúsku, podľa chuti ich potrite horčicou, tatárskou alebo kečupom.
celý príspevok...
nedeľa, 13.09.2009

Zapečené toasty

Chlieb nakrájajte na krajce asi 1 cm hrubé a opečte na masle dozlatista. Na toasty dajte kolieska paradajok, posypte strúhaným syrom a dajte do predhriatej rúry zapiecť.
celý príspevok...
nedeľa, 13.09.2009

Zeleninová pochúťka na bagete

Farebné papriky nakrájajte na malé kúsky spolu s cuketou, baklažánom a so šampiňónmi domäkka opečte v panvici na oleji. Posoľte, okoreňte a spolu premiešajte. Opečenú zeleninu rozložte na lístky bazalky a dajte na opečené bagetové kúsky. Takto naplnené ich dajte krátko zapiecť, kým sa syr nerozpustí.
celý príspevok...
nedeľa, 13.09.2009

Žemle plnené vajíčkom

Zo žemlí odkrojte vršky, vydlabte stred a vnútro vymažte maslom. Do žemlí dajte plnku. Vrch posypte strúhaným syrom a dajte zapiecť. Hotové žemle ozdobte zeleninou, plátkom syra alebo salámy.
celý príspevok...

Móda ulice


Fashion people


Najnovšie

TV Štýl 24

 

Odporúčame

Anketa

Čo sa chystáte zaradiť do svojej jarnej garderóby?

 pletený kardigán spolu so stále aktuálnymi legínami (70)

 koženú bundu v kombinácii s mini a členkovými topánkami (66)

 džínsový outfit vo western štýle (62)

 trendový béžový trenčkot na šatách v štýle „first lady“ (79)


     Spolu: 277x