Zverina, divina
« späť na kategórie receptov
nedeľa, 13.09.2009
Bažant pečený na ovocí
Očisteného a vypitvaného bažanta osoľte zabaľte do slaniny, obviažte a upečte do mäkka za častého podlievania. Pomaranče očistite a rozdeľte na dieliky. Z hroznových bobúľ odstráňte ostrým nožom zrniečka. Upečeného bažanta preložte do tepla. Z výpeku odstráňte tuk, podlejte vývarom a vložte ovocie. Prehrejte. Bažanta ozdobte ovocím a pokvapkajte omáčkou.celý príspevok...
nedeľa, 13.09.2009
Diviak s brusnicovou omáčkou
Naklepané a osolené rezne prudko opečte. vyberte ich a do výpeku dajte na kolieska pokrájanú koreňovú zeleninu, orestujte, pridajte rezne, podlejte vývarom (vodou) a duste do mäkka. Z masti a múky pripravte zásmažku, zalejte ju mliekom a šťavou z mäsa. Dobre povarte. Potom sceďte, pridajte brusnice a nechajte prejsť varom. Dochuťte a pri servírovaní ozdobte mäso brusnicami.celý príspevok...
nedeľa, 13.09.2009
Dusený bažant s jablkami a ananásom
Očisteného bažanta prešpikujte slaninou, osoľte, potrite maslom, vložte do ohňovzdornej misy, podlejte vodou a dajte piecť. Počas celého pečenia potierajte herou. Pred dopečením pridajte kolieska očistených jabĺk, na kocky pokrájaný ananás, klinčeky, víno a dopečte.celý príspevok...
nedeľa, 13.09.2009
Jelení guláš
Mäso pokrájajte na rovnaké kúsky. Na masti opražte cibuľu, pridajte papriku a zalejte vývarom alebo horúcou vodou. Osolené a okorenené mäso vložte do vývaru, pridajte prelisovaný cesnak a duste. Ak je to potrebné podlievajte vývarom, alebo vodou. Duste 1,5 - 2 hodiny. Keď je mäso mäkké, pridajte majoránku, zahustite múkou a povarte. Nakoniec prilejte červené víno a prehrejte. Podávajte s chlebom.celý príspevok...
nedeľa, 13.09.2009
Jelenia sviečkovica na rošte s domácimi knedľami
Z vína, šampiňónov, zeleniny, cibule a korenie pripravte marinádu. Naložte do nej mäso a nechajte 24 hodín odpočívať na chladnom mieste. Mäso vyberte, posypte vegetou, potrite horčicou a grilujte z oboch strán. Podávajte so šampiňónovou omáčkou, domácou knedľami a s brusnicovou omáčkou.celý príspevok...
nedeľa, 13.09.2009
Pieseň divočiny
Z odležaného jelenieho stehna nakrájajte pravidelné rezne, zľahka ich naklepte, po okrajoch narežte, posypte bylinkovou zmesou a opečte na rozpálenom oleji. Rezne vyberte, výpek mierne podlejte vodou, pridajte soľ, divoké a mleté korenie a trochu červeného vína. Chvíľu povarte. Pri servírovaní položte na mäso plátok bylinkového masla.celý príspevok...
nedeľa, 13.09.2009
Poľovnícka roláda z srnčieho (jelenieho) mäsa
Mäso vykostite, odblaňte, umyte, rozrežte na plát, ktorý posypte potlčenými borievkami a na niekoľko hodín odložte do chladu. Odležané mäso naklepte, okoreňte, posoľte, potrite pretlačeným cesnakom, posypte na plátky nakrájanou cibuľou, obložte plátkami slaniny a stočte.celý príspevok...
nedeľa, 13.09.2009
Prepelice na pytliacky spôsob
Kuchynsky upravené prepelice umyte pod tečúcou vodou, osušte, osoľte a okoreňte. V olivovom oleji rozmiešajte šalotku nasekanú nadrobno, nasekané bylinky a nastrúhanú citrónovú kôru. Marinádou potrite prepelice znútra i zvonka. Zvyšnú marinádu rozpáľte na panvici a prepelice v nej opečte do zlatohneda.celý príspevok...
nedeľa, 13.09.2009
Srnčí guláš
Na polovici tuku opražte dozlata nadrobno nakrájanú cibuľu, pridajte papriku a umyté mäso nakrájané na úhľadné kúsky, dajte na opraženú cibuľu, osoľte, okoreňte a na miernom ohni duste domäkka. Mäso vyberte, šťavu vysmažte na tuk, zaprášte múkou a za stáleho miešania popražte.celý príspevok...
nedeľa, 13.09.2009
Srnčie rezne na červenom víne
Rezne zo srnčieho stehna naklepte, prešpikujte slaninou, osoľte, poprášte hladkou múkou a dajte piecť na rozpálené maslo. Opečte z oboch strán. Mäkké mäso zalejte červeným vínom a chvíľu poduste. Mäso na tanieri zalejte precedenou šťavou a podávajte s makarónmi.celý príspevok...
Móda ulice
Fashion people
Najnovšie
Kŕčové žily, ako sa ich zbaviť? Poradíme vám ako na to!
Riziká redukčných diét a rýchleho chudnutia
Obávate sa nastávajúcej letnej sezóny? Dajte zbohom nadváhe!
Trápia vás vši a hnidy? Zbavte sa pohromy vo vlasoch.
Zdravé chudnutie v jednej krabičke - krabičková diéta
Hviezdna kvalita kolekcie H&M Fashion against AIDS
Riziká redukčných diét a rýchleho chudnutia
Obávate sa nastávajúcej letnej sezóny? Dajte zbohom nadváhe!
Trápia vás vši a hnidy? Zbavte sa pohromy vo vlasoch.
Zdravé chudnutie v jednej krabičke - krabičková diéta
Hviezdna kvalita kolekcie H&M Fashion against AIDS
TV Štýl 24
Odporúčame
Anketa
Čo sa chystáte zaradiť do svojej jarnej garderóby?