Baranie, teľacie a jahňacie mäso

« späť na kategórie receptov


nedeľa, 13.09.2009

Baraní guláš

Mäso umyte, odblaňte, zbavte tuku a nakrájajte na kocky. Na oleji pod pokrievkou asi 10 min. restujte nadrobno nakrájanú cibuľu, potom pridajte pretlak a mäso, zmes posoľte, okoreňte a prikrytú ju duste vo vlastnej šťave. Počas dusenia občas premiešajte a podľa potreby podlejte horúcim bujónom.
celý príspevok...
nedeľa, 13.09.2009

Baraní pilaf

Mäso nakrájajte na malé kocky. Cibuľu nasekajte nadrobno, speňte na oleji a mäso na nej za stáleho miešania opražte. Pridajte paradajkový pretlak, lyžičku papriky, rascu, korenie a zázvor, podlejte vývarom, osoľte a v tlakovom hrnci duste asi 35 min.
celý príspevok...
nedeľa, 13.09.2009

Baranie mäso so zeleninou

Mäso umyte, odblaňte, zbavte tuku a nakrájajte na kocky. V tlakovom hrnci na rozohriatom oleji opražte nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridajte pretlačený cesnak, pretlak, mäso, poprášte mletou paprikou, osoľte, okoreňte, premiešajte. Pridajte feferónku, zeleninu, na kocky nakrájané zemiaky, zalejte 2 dl horúcej vody, tlakový hrniec uzavrite a duste 15 min. Nakoniec dochuťte majoránkou.
celý príspevok...
pondelok, 09.02.2009

Baranie s fazuľou

Umyté mäso nakrájame na menšie kocky. Na tuku opečieme cibuľu, pridáme mäso, paradajkový pretlak, mletú papriku, soľ, korenie, cesnak a všetko spolu orestujeme. Keď to pustí šťavu, trochu podlejeme vodou a dusíme do mäkka.Kým sa nám mäso dusí, uvaríme si bielu fazuľu. Uvarenú fazuľu pridáme do uduseného mäsa a zahustíme zápražkou. Všetko spolu dobre povaríme a nakoniec pridávame biele víno, nadrobno nakrájanú upraženú slaninku a dochutíme soľou a korením. Podávame horúce so zemiakovým knedlíkom alebo chlebom.
celý príspevok...
nedeľa, 13.09.2009

Grófova roštenka

Roštenku zbavenú blán nakrájajte na plátky, ktoré z oboch strán naklepte, na okrajoch narežte, osoľte a okoreňte. Slaninu pokrájajte na tenké prúžky, opražte na rozohriatom tuku, vyberte a odložte na teplé miesto.
celý príspevok...
nedeľa, 13.09.2009

Jadranská jahňacina

Mäso umyte, osušte a pokrájajte na väčšie kúsky. Nahrubo nasekajte paradajky, cibuľu, zemiaky, hríby, baklažán a cukety. Nakrájané mäso dajte do hlbšieho hrnca, pridajte hríby, bobkový list, cesnak, škoricu, orechy, korenie a soľ (Baklažán a cuketu nepridávajte).
celý príspevok...
nedeľa, 13.09.2009

Jahňacie kotlety s bylinkovou kôrkou

Nadrobno posekanú cibuľu opečte dozlatista na 20 g masla a 2 PL olivového oleja. Pridajte lístky tymianu a krátko opečte. Cibuľku vyberte do misy a nechajte ju ochladnúť. Potom k nej primiešajte zvyšné maslo, strúhanku, posekané lieskovcové orechy a petržlen. Dochuťte soľou a korením.
celý príspevok...
nedeľa, 13.09.2009

Jahňacie mäso na paprike

Očistenú a nakrájanú cibuľu orestujte na masle, pridajte kúsky jahňacieho mäsa a opražte. Potom ich poprášte hladkou múkou a mletou červenou paprikou, osoľte, zalejte vývarom a uduste do mäkka. Pred dokončením pridajte prelisovaný cesnak a paradajkový pretlak.
celý príspevok...
nedeľa, 13.09.2009

Jahňacie rebierka na bylinkách

Jahňacie rebierka zľahka naklepte, osoľte, okoreňte, obaľte v múke a na oleji opečte z oboch strán. Pridajte najemno nakrájané čerstvé bylinky a maslo. Krátko poduste a horúce podávajte.
celý príspevok...
piatok, 02.10.2009

Jahňacie stehno s kôprovou omáčkou

Jahňacie stehno nakrájame na plátky, naklepeme, osolíme a okoreníme. Na naklepané mäso poukladáme plátky slaniny tak, aby kúsok z jednej strany presahovala a pevne zrolujeme. Rolky zabalíme do alobalu, ktorý sme potreli olejom. Pečieme v rúre 150°C – 30 minút. Na oleji opečieme cibuľu s jednou lyžičkou cukru, ktorý nám skaramelizuje. Takto upravenú cibuľku zalejeme smotanou, pridáme kôpor a výpek z mäsa. Dochutíme soľou, korením a podávame so zemiakmi.
celý príspevok...
nedeľa, 13.09.2009

Opečené teľacie guľky s omáčkou

Mleté mäso ochuťte soľou, mletým čiernym korením, nasekanou petržlenovou vňaťou a majoránkou. Pridajte vajce, trochu preosiatej strúhanky a spolu zmiešajte. Mäsovú zmes nechajte odstáť asi 20 min.
celý príspevok...
nedeľa, 13.09.2009

Pečené rolované baranie stehno

Vykostené stehno dôkladne zbavte tuku a blán. Rozrežte ho tak, aby vznikol plát mäsa, ktorý dobre rozklepte a osoľte. Pripravenou plnkou potrite plát mäsa a previažte niťou. V pekáči zohrejte maslo, orestujte na plátky nakrájanú cibuľu a na kolieska nakrájanú koreňovú zeleninu, vložte mäso.
celý príspevok...
nedeľa, 13.09.2009

Pikantný jahňací guláš

Nadrobno nakrájanú cibuľu speňte na oleji. Pridajte na kocky nakrájané mäso, mierne osoľte, zaprášte mletou červenou paprikou, pridajte prelisovaný cesnak, paradajkový pretlak, chilli papričky, podlejte vodu a prikryté varte.
celý príspevok...
nedeľa, 13.09.2009

Teľacie filé na pomarančoch

Cukiny, mrkvu a cibuľu nakrájajte na rezančeky, stonky zeleru na plátky. Pomarančovú šťavu osoľte a vidličkou ju prešľahajte s niekoľkými lyžicami olivového oleja.
celý príspevok...
nedeľa, 13.09.2009

Teľacie mäso so sušeným ovocím

Zeleninu očistite, umyte, nakrájajte na kocky. Mäso osoľte, okoreňte, poprášte múkou. V pekáči zohrejte maslo (olej), mäso na ňom z každej strany opečte. Pridajte zeleninu a bobkové listy. Podlejte trochou vývaru, ktorý ste pripravili podľa návodu na obale.
celý príspevok...
« 1 2 »

Móda ulice


Fashion people


Najnovšie

TV Štýl 24

 

Odporúčame

Anketa

Čo sa chystáte zaradiť do svojej jarnej garderóby?

 pletený kardigán spolu so stále aktuálnymi legínami (70)

 koženú bundu v kombinácii s mini a členkovými topánkami (66)

 džínsový outfit vo western štýle (62)

 trendový béžový trenčkot na šatách v štýle „first lady“ (79)


     Spolu: 277x