Baranie, teľacie a jahňacie mäso
« späť na kategórie receptov
nedeľa, 13.09.2009
Baraní guláš
Mäso umyte, odblaňte, zbavte tuku a nakrájajte na kocky. Na oleji pod pokrievkou asi 10 min. restujte nadrobno nakrájanú cibuľu, potom pridajte pretlak a mäso, zmes posoľte, okoreňte a prikrytú ju duste vo vlastnej šťave. Počas dusenia občas premiešajte a podľa potreby podlejte horúcim bujónom.celý príspevok...
nedeľa, 13.09.2009
Baraní pilaf
Mäso nakrájajte na malé kocky. Cibuľu nasekajte nadrobno, speňte na oleji a mäso na nej za stáleho miešania opražte. Pridajte paradajkový pretlak, lyžičku papriky, rascu, korenie a zázvor, podlejte vývarom, osoľte a v tlakovom hrnci duste asi 35 min.celý príspevok...
nedeľa, 13.09.2009
Baranie mäso so zeleninou
Mäso umyte, odblaňte, zbavte tuku a nakrájajte na kocky. V tlakovom hrnci na rozohriatom oleji opražte nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridajte pretlačený cesnak, pretlak, mäso, poprášte mletou paprikou, osoľte, okoreňte, premiešajte. Pridajte feferónku, zeleninu, na kocky nakrájané zemiaky, zalejte 2 dl horúcej vody, tlakový hrniec uzavrite a duste 15 min. Nakoniec dochuťte majoránkou.celý príspevok...
pondelok, 09.02.2009
Baranie s fazuľou
Umyté mäso nakrájame na menšie kocky. Na tuku opečieme cibuľu, pridáme mäso, paradajkový pretlak, mletú papriku, soľ, korenie, cesnak a všetko spolu orestujeme. Keď to pustí šťavu, trochu podlejeme vodou a dusíme do mäkka.Kým sa nám mäso dusí, uvaríme si bielu fazuľu. Uvarenú fazuľu pridáme do uduseného mäsa a zahustíme zápražkou. Všetko spolu dobre povaríme a nakoniec pridávame biele víno, nadrobno nakrájanú upraženú slaninku a dochutíme soľou a korením. Podávame horúce so zemiakovým knedlíkom alebo chlebom.celý príspevok...
nedeľa, 13.09.2009
Grófova roštenka
Roštenku zbavenú blán nakrájajte na plátky, ktoré z oboch strán naklepte, na okrajoch narežte, osoľte a okoreňte. Slaninu pokrájajte na tenké prúžky, opražte na rozohriatom tuku, vyberte a odložte na teplé miesto.celý príspevok...
nedeľa, 13.09.2009
Jadranská jahňacina
Mäso umyte, osušte a pokrájajte na väčšie kúsky. Nahrubo nasekajte paradajky, cibuľu, zemiaky, hríby, baklažán a cukety. Nakrájané mäso dajte do hlbšieho hrnca, pridajte hríby, bobkový list, cesnak, škoricu, orechy, korenie a soľ (Baklažán a cuketu nepridávajte).celý príspevok...
nedeľa, 13.09.2009
Jahňacie kotlety s bylinkovou kôrkou
Nadrobno posekanú cibuľu opečte dozlatista na 20 g masla a 2 PL olivového oleja. Pridajte lístky tymianu a krátko opečte. Cibuľku vyberte do misy a nechajte ju ochladnúť. Potom k nej primiešajte zvyšné maslo, strúhanku, posekané lieskovcové orechy a petržlen. Dochuťte soľou a korením.celý príspevok...
nedeľa, 13.09.2009
Jahňacie mäso na paprike
Očistenú a nakrájanú cibuľu orestujte na masle, pridajte kúsky jahňacieho mäsa a opražte. Potom ich poprášte hladkou múkou a mletou červenou paprikou, osoľte, zalejte vývarom a uduste do mäkka. Pred dokončením pridajte prelisovaný cesnak a paradajkový pretlak.celý príspevok...
nedeľa, 13.09.2009
Jahňacie rebierka na bylinkách
Jahňacie rebierka zľahka naklepte, osoľte, okoreňte, obaľte v múke a na oleji opečte z oboch strán. Pridajte najemno nakrájané čerstvé bylinky a maslo. Krátko poduste a horúce podávajte.celý príspevok...
piatok, 02.10.2009
Jahňacie stehno s kôprovou omáčkou
Jahňacie stehno nakrájame na plátky, naklepeme, osolíme a okoreníme. Na naklepané mäso poukladáme plátky slaniny tak, aby kúsok z jednej strany presahovala a pevne zrolujeme. Rolky zabalíme do alobalu, ktorý sme potreli olejom. Pečieme v rúre 150°C – 30 minút. Na oleji opečieme cibuľu s jednou lyžičkou cukru, ktorý nám skaramelizuje. Takto upravenú cibuľku zalejeme smotanou, pridáme kôpor a výpek z mäsa. Dochutíme soľou, korením a podávame so zemiakmi.celý príspevok...
nedeľa, 13.09.2009
Opečené teľacie guľky s omáčkou
Mleté mäso ochuťte soľou, mletým čiernym korením, nasekanou petržlenovou vňaťou a majoránkou. Pridajte vajce, trochu preosiatej strúhanky a spolu zmiešajte. Mäsovú zmes nechajte odstáť asi 20 min.celý príspevok...
nedeľa, 13.09.2009
Pečené rolované baranie stehno
Vykostené stehno dôkladne zbavte tuku a blán. Rozrežte ho tak, aby vznikol plát mäsa, ktorý dobre rozklepte a osoľte. Pripravenou plnkou potrite plát mäsa a previažte niťou. V pekáči zohrejte maslo, orestujte na plátky nakrájanú cibuľu a na kolieska nakrájanú koreňovú zeleninu, vložte mäso.celý príspevok...
nedeľa, 13.09.2009
Pikantný jahňací guláš
Nadrobno nakrájanú cibuľu speňte na oleji. Pridajte na kocky nakrájané mäso, mierne osoľte, zaprášte mletou červenou paprikou, pridajte prelisovaný cesnak, paradajkový pretlak, chilli papričky, podlejte vodu a prikryté varte.celý príspevok...
nedeľa, 13.09.2009
Teľacie filé na pomarančoch
Cukiny, mrkvu a cibuľu nakrájajte na rezančeky, stonky zeleru na plátky. Pomarančovú šťavu osoľte a vidličkou ju prešľahajte s niekoľkými lyžicami olivového oleja.celý príspevok...
nedeľa, 13.09.2009
Teľacie mäso so sušeným ovocím
Zeleninu očistite, umyte, nakrájajte na kocky. Mäso osoľte, okoreňte, poprášte múkou. V pekáči zohrejte maslo (olej), mäso na ňom z každej strany opečte. Pridajte zeleninu a bobkové listy. Podlejte trochou vývaru, ktorý ste pripravili podľa návodu na obale.celý príspevok...
Móda ulice
Fashion people
Najnovšie
Kŕčové žily, ako sa ich zbaviť? Poradíme vám ako na to!
Riziká redukčných diét a rýchleho chudnutia
Obávate sa nastávajúcej letnej sezóny? Dajte zbohom nadváhe!
Trápia vás vši a hnidy? Zbavte sa pohromy vo vlasoch.
Zdravé chudnutie v jednej krabičke - krabičková diéta
Hviezdna kvalita kolekcie H&M Fashion against AIDS
Riziká redukčných diét a rýchleho chudnutia
Obávate sa nastávajúcej letnej sezóny? Dajte zbohom nadváhe!
Trápia vás vši a hnidy? Zbavte sa pohromy vo vlasoch.
Zdravé chudnutie v jednej krabičke - krabičková diéta
Hviezdna kvalita kolekcie H&M Fashion against AIDS
TV Štýl 24
Odporúčame
Anketa
Čo sa chystáte zaradiť do svojej jarnej garderóby?