Kuracie dolné stehienka v barbecue-kávovej omáčke

Suroviny a prísady na 4 porcie:
1 kg kuracích dolných stehienok
2 PL instantnej kávy
2 cibule
2 strúčiky cesnaku
500 ml pikantného kečupu
1 PL octu
2 PL oleja
soľ
mleté čierne korenie
1 ČL práškového cukru
1 ČL koreniacej zmesi na barbecue

Postup:

Cibuľu nakrájame nadrobno, cesnak prelisujeme, instantnú kávu rozpustíme v 5 PL horúcej vody a vychladíme. Vo väčšej mise zmiešame kečup, kávu, cibuľu, cesnak, ocot, soľ, korenie, barbecue koreniacu zmes, olej aj cukor a necháme 10 minút postáť. Kuracie stehienka dôkladne umyjeme, osušíme a vložíme do pripravenej marinády najlepšie na noc alebo aspoň na 2 až 3 hodiny. Marinované stehienka pečieme na rozpálenom grile alebo na grilovacej panvici aspoň 30 minút a často ich otáčame. Podávame so zeleninovým šalátom a s pečivom.

Čas prípravy: 60 minút, čas na marinovanie: 3 až 12 hodín


Bookmark and Share
 

Ďalšie články

28.09.2009 12:34 Kurací steak s rukolou a hermelínom
28.05.2009 19:22 Kurací špíz na citrónovej tráve so šalátom z paradajok, kus-kusu a byliniek a s orechovým dresingom
09.02.2009 14:06 Kurča na ražni
09.02.2009 12:33 Chilli krídelká na rošte
09.02.2009 11:35 Kuracie prsia plnené sušenou paradajkou a syrom

Diskusia

Pridaj príspevok



späť

Móda ulice


Fashion people


Najnovšie

TV Štýl 24

 

Odporúčame

Anketa

Čo sa chystáte zaradiť do svojej jarnej garderóby?

 pletený kardigán spolu so stále aktuálnymi legínami (70)

 koženú bundu v kombinácii s mini a členkovými topánkami (66)

 džínsový outfit vo western štýle (62)

 trendový béžový trenčkot na šatách v štýle „first lady“ (77)


     Spolu: 275x