Šopský šalát
Potrebujeme:
200 g čerstvého ovčieho syra
400 g paradajok
¼ kg zelenej papriky
½ l oleja
50 ml octu
1 cibuľa
feferónky
mleté čierne korenie
soľ
Postup:
Paradajky, papriky a cibuľu nakrájajte nadrobno, dajte na misu a ochuťte soľou a mletým čiernym korením. Olej zmiešajte s octom, podľa chuti pridajte i najemno nakrájané feferónky a zmesou polejte zeleninu. Šalát rozdeľte do misiek, každú porciu ozdobte nastrúhaným ovčím syrom, dajte do chladničky a vychladené podávajte ku grilovanému mäsu.
200 g čerstvého ovčieho syra
400 g paradajok
¼ kg zelenej papriky
½ l oleja
50 ml octu
1 cibuľa
feferónky
mleté čierne korenie
soľ
Postup:
Paradajky, papriky a cibuľu nakrájajte nadrobno, dajte na misu a ochuťte soľou a mletým čiernym korením. Olej zmiešajte s octom, podľa chuti pridajte i najemno nakrájané feferónky a zmesou polejte zeleninu. Šalát rozdeľte do misiek, každú porciu ozdobte nastrúhaným ovčím syrom, dajte do chladničky a vychladené podávajte ku grilovanému mäsu.
Ďalšie články
13.09.2009 13:04 Šalát zo syru Gouda13.09.2009 13:04 Šalát z údeného tofu
13.09.2009 13:03 Šalát s ovčím syrom
13.09.2009 13:02 Šalát s balkánskym syrom
13.09.2009 13:01 Syrový šalát