Šalát zo syru Gouda
Potrebujeme:
500 g hrozna
250 g tvrdého syra Gouda
100 g orechových jadier
200 ml majonézy (jogurtu)
50 ml citrónovej šťavy
1 PL práškového cukru
na hrot noža kajanského korenia
zelená petržlenová vňať
soľ
Postup:
Syr nakrájajte na malé kocky a premiešajte s umytými bobuľami hrozna. Pridajte orechové jadrá, majonézu (jogurt), citrónovú šťavu, cukor, kajanské korenie, soľ a všetko spolu zľahka premiešajte. Zmes nechajte odležať v chladničke asi 2 - 3 hod. Pred podávaním šalát urovnajte na misku, posypte nasekanou zelenou petržlenovou vňaťou a ozdobte bobuľami hrozna a orechovými jadrami. Podávajte s chlebom a maslom.
500 g hrozna
250 g tvrdého syra Gouda
100 g orechových jadier
200 ml majonézy (jogurtu)
50 ml citrónovej šťavy
1 PL práškového cukru
na hrot noža kajanského korenia
zelená petržlenová vňať
soľ
Postup:
Syr nakrájajte na malé kocky a premiešajte s umytými bobuľami hrozna. Pridajte orechové jadrá, majonézu (jogurt), citrónovú šťavu, cukor, kajanské korenie, soľ a všetko spolu zľahka premiešajte. Zmes nechajte odležať v chladničke asi 2 - 3 hod. Pred podávaním šalát urovnajte na misku, posypte nasekanou zelenou petržlenovou vňaťou a ozdobte bobuľami hrozna a orechovými jadrami. Podávajte s chlebom a maslom.
Ďalšie články
13.09.2009 13:05 Šopský šalát13.09.2009 13:04 Šalát z údeného tofu
13.09.2009 13:03 Šalát s ovčím syrom
13.09.2009 13:02 Šalát s balkánskym syrom
13.09.2009 13:01 Syrový šalát