Ryby a plody mora

« späť na kategórie receptov


nedeľa, 13.09.2009

Biliardový čert

Najprv oblanšírujte cukrový hrášok, orestujte špenát na masle, pridajte cukor, čerstvú bazalku, kôpor, citrónovú šťavu, cukrový hrášok a premiešajte aby sa suroviny dôkladne spojili a pokvapkajte olivovým olejom. Potom dôkladne spracujte rybu (odstráňte blany, ktoré môžu spôsobiť väčšiu tvrdosť mäsa), potom ju zabaľte do parmskej šunky, okoreňte a pokvapkajte citrónovou šťavou.
celý príspevok...
nedeľa, 13.09.2009

Filé z morskej ryby

Filé posoľte, okoreňte čiernym korením, posypte korením na ryby, pokvapkajte citrónovou šťavou a nechajte 30 min. odstáť. Opečte na rozpustenom masle z oboch strán. Cesnak olúpte, nakrájajte na menšie plátky, pažítku nakrájajte nadrobno. Po opečení filé pokvapkajte rozpusteným maslom, ozdobte plátkami cesnaku a posypte nakrájanou pažítkou.
celý príspevok...
nedeľa, 13.09.2009

Fondue z darov mora

Dary mora opláchnite pod tečúcou vodou, osušte a nakrájajte asi na 2 cm kúsky. Garnáty olúpte, odstráňte črevá a slávky dôkladne umyte. Duste v uzavretom hrnci s bielym vínom asi 5 min., kým sa mušle neotvoria. Vyberte z nich mäso a dary mora uložte na misu.
celý príspevok...
nedeľa, 13.09.2009

Kapor alebo rybie filé s mandľami

Umyté a osušené porcie kapra (rybieho filé) pokvapkajte citrónovou šťavou a nechajte hodinu odležať. Jemne nasekanú cibuľu a prelisovaný cesnak vložte na panvicu so zohriatým olejom a ľahko speňte, aby cibuľa zostala svetlá. Pridajte posekané olúpané mandle (mandle prelejte horúcou vodou, potom ich olúpte). Zalejte vývarom pripraveným z kocky masoxu a chvíľu povarte.
celý príspevok...
nedeľa, 13.09.2009

Kapor na bielom víne

Kapra umyte pod tečúcou vodou, osušte, pri kosti narežte a do zárezov vložte kolieska citróna. Potrite sardelovou pastou a osoľte. Poukladajte na vymastený pekáč, natretou stranou hore a obložte plátkami masla. Zalejte bielym vínom a pečte 25-30 min. pri 180 °C. Počas pečenia podlievajte výpekom.
celý príspevok...
nedeľa, 13.09.2009

Kapor na víne

Kapra klasicky očistite, rozkrájajte na podkovičky alebo 4 väčšie porcie, umyte, osušte a jemne osoľte. Potom na jednotlivé porcie naneste nastrúhaný chren a obaľte v hladkej múke. Nechajte chvíľku odpočinúť a začnite vyprážať na oleji. Po chvíľke, keď sa urobí kôrka, podlejte bielym vínom a pomaly duste do mäkka. Príloha ľubovoľná podľa chuti. Dobré je biele pečivo.
celý príspevok...
nedeľa, 13.09.2009

Kapor na východný spôsob

Cibuľu pokrájajte na kolieska, zeler na kocky a feferónky rozdrvte. Rozložte ich na vymastený plech, posoľte a zalejte pivom. Navrch položte očisteného a osoleného kapra, prikryte a v rúre za občasného polievania šťavou duste cca 35 min.
celý príspevok...
nedeľa, 13.09.2009

Kapor na zelenine

Kapra rozdeľte na 4 kusy (podkovy), osoľte, okoreňte, obaľte v múke a opečte na olej do mäkka. Nakrájanú cibuľu opražte na troche oleja, pridajte očistenú a postrúhanú zeleninu. Ochuťte soľou, vegetou, korením a uduste do polomäkka.
celý príspevok...
nedeľa, 13.09.2009

Kapor s mandľami

Očisteného, rozpolteného a z kože stiahnutého kapra narežte na porcie, osoľte a nechajte chvíľu postáť, aby soľ vnikla do mäsa. Potom ho na oleji opečte do ružova. Po opečení olej zalejte, pridajte maslo a opečeného kapra chvíľu v masle opekajte.
celý príspevok...
nedeľa, 13.09.2009

Krevetový koktejl

Rozmrazte predvarené olúpané krevety, ponorte ich do teplej slanej vody, nechajte prejsť varom a potom ich nechajte odkvapkať na sitku. Dajte do misky, pridajte ostatné prísady a všetko dôkladne premiešajte. Krevetový kokteil podávajte vychladený a pokvapkaný citrónovou šťavou na liste zeleného šalátu.
celý príspevok...
pondelok, 09.02.2009

Losos na bylinkách

Lososa bez kože a kostí nakrájame na rovnomerné steaky, osolíme a ochutíme bylinkami. Pokvapkáme olivovým olejom, citrónovou šťavou, pridáme 0,05l bieleho vína a marinujeme 24 hod. Grilujeme na rozpálenom grile a popíjame zvyšné víno uvedené v receptúre...
celý príspevok...
nedeľa, 13.09.2009

Losos na cesnaku

V hrnci zmiešajte víno s korením, bobkovým listom, pretlačeným cesnakom a nadrobno posekanou cibuľou. Priveďte do varu, varte 5 min. a pridajte lososa. Varte 10 min. Hotovú rybu opatrne vyberte a podávajte posypané vňaťou (pažítkou).
celý príspevok...
nedeľa, 13.09.2009

Losos na koriandre

Lososa osoľte a okoreňte, posypte citrónovou kôrou a koriandrom. Na panvici rozpáľte maslo a na ňom lososa z oboch stranách opečte. Pred podávaním pokvapkajte citrónovou šťavou a ozdobte plátkami citrónu.
celý príspevok...
nedeľa, 13.09.2009

Losos na pomarančoch

Z očisteného lososa pripravte 8 rezov, ľahko osoľte a pocukrujte. Porcie poklaďte do misky a zalejte vytlačenou pomarančovou šťavou z pomarančov. Pridajte posekaný cesnak, misku zabaľte do alobalu a nechajte cez noc marinovať. Pred vyprážaním porcie obaľte v múke a krátko vypražte z každej strany. Ozdobte plátkom pomaranča a kopčekom zaváraniny. Podávajte s varenými zemiakmi.
celý príspevok...
nedeľa, 13.09.2009

Losos s chrenovou omáčkou

Zmiešajte jogurt. chren a pažítku. Zamiešajte a dochuťte soľou a korením. Rybu posoľte a okoreňte, každý plátok potrite lyžicou jogurtovo-chrenovej zmesi a položte do vymazaného pekáča. Pečte v rozpálenej rúre na 180 °C asi 18 min. Podávajte s omáčkou v malých miskách.
celý príspevok...
« 1 2 3 »

Móda ulice


Fashion people


Najnovšie

TV Štýl 24

 

Odporúčame

Anketa

Čo sa chystáte zaradiť do svojej jarnej garderóby?

 pletený kardigán spolu so stále aktuálnymi legínami (70)

 koženú bundu v kombinácii s mini a členkovými topánkami (66)

 džínsový outfit vo western štýle (62)

 trendový béžový trenčkot na šatách v štýle „first lady“ (77)


     Spolu: 275x