Sladkovodné ryby

« späť na kategórie receptov


nedeľa, 13.09.2009

Kapor alebo rybie filé s mandľami

Umyté a osušené porcie kapra (rybieho filé) pokvapkajte citrónovou šťavou a nechajte hodinu odležať. Jemne nasekanú cibuľu a prelisovaný cesnak vložte na panvicu so zohriatým olejom a ľahko speňte, aby cibuľa zostala svetlá. Pridajte posekané olúpané mandle (mandle prelejte horúcou vodou, potom ich olúpte). Zalejte vývarom pripraveným z kocky masoxu a chvíľu povarte.
celý príspevok...
nedeľa, 13.09.2009

Kapor na bielom víne

Kapra umyte pod tečúcou vodou, osušte, pri kosti narežte a do zárezov vložte kolieska citróna. Potrite sardelovou pastou a osoľte. Poukladajte na vymastený pekáč, natretou stranou hore a obložte plátkami masla. Zalejte bielym vínom a pečte 25-30 min. pri 180 °C. Počas pečenia podlievajte výpekom.
celý príspevok...
nedeľa, 13.09.2009

Kapor na víne

Kapra klasicky očistite, rozkrájajte na podkovičky alebo 4 väčšie porcie, umyte, osušte a jemne osoľte. Potom na jednotlivé porcie naneste nastrúhaný chren a obaľte v hladkej múke. Nechajte chvíľku odpočinúť a začnite vyprážať na oleji. Po chvíľke, keď sa urobí kôrka, podlejte bielym vínom a pomaly duste do mäkka. Príloha ľubovoľná podľa chuti. Dobré je biele pečivo.
celý príspevok...
nedeľa, 13.09.2009

Kapor na východný spôsob

Cibuľu pokrájajte na kolieska, zeler na kocky a feferónky rozdrvte. Rozložte ich na vymastený plech, posoľte a zalejte pivom. Navrch položte očisteného a osoleného kapra, prikryte a v rúre za občasného polievania šťavou duste cca 35 min.
celý príspevok...
nedeľa, 13.09.2009

Kapor na zelenine

Kapra rozdeľte na 4 kusy (podkovy), osoľte, okoreňte, obaľte v múke a opečte na olej do mäkka. Nakrájanú cibuľu opražte na troche oleja, pridajte očistenú a postrúhanú zeleninu. Ochuťte soľou, vegetou, korením a uduste do polomäkka.
celý príspevok...
nedeľa, 13.09.2009

Kapor s mandľami

Očisteného, rozpolteného a z kože stiahnutého kapra narežte na porcie, osoľte a nechajte chvíľu postáť, aby soľ vnikla do mäsa. Potom ho na oleji opečte do ružova. Po opečení olej zalejte, pridajte maslo a opečeného kapra chvíľu v masle opekajte.
celý príspevok...
nedeľa, 13.09.2009

Pečený kapor na mandliach

Kapra očistite, umyte a osušte. Zvnútra aj zvonka osoľte a ochuťte vegetou. Naplňte očistenou a na štvrťky pokrájanou koreňovou zeleninou a dajte na vymastený pekáč. Kapra pečte asi 35 min. pri teplote 180 °C. Občas polejte výpekom.
celý príspevok...
nedeľa, 13.09.2009

Pstruhy so syrom

Vyčistené pstruhy osoľte, okoreňte, obaľte vo vajci, v postrúhanom plesňovom syre a v strúhanke. Vypražte ich na zohriatom oleji. Pred podávaním ich pokvapkajte citrónovou šťavou.
celý príspevok...
nedeľa, 13.09.2009

Šťuka na smotane

Šťuku dobre očistite, vypitvite, umyte osoľte, posypte mletou červenou paprikou a prešpikujte slaninou. Cibuľu najemno pokrájajte a speňte na oleji, pridajte šťuku obloženú na kolieska nakrájanými zemiakmi, ktoré ste celé trochu predvarili v slanej vode. Všetko zalejte smotanou a duste asi 40 min. Šťuku pokrájajte, uložte na misu a obložte.
celý príspevok...
nedeľa, 13.09.2009

Šťuka s omáčkou

Šťuku rozdeľte na porcie, okoreňte soľou a cesnakom, pokvapkajte citrónovou šťavou a posypte hrubo drveným korením. Porcie ryby opečte na masle z oboch strán a nechajte v teple. Slaninu nakrájanú na rezance orestujte, pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridajte cesnak, olúpané a najemno nakrájané paradajky, bazalku a tymián.
celý príspevok...
nedeľa, 13.09.2009

Zapečený kapor so šunkou

Na masle speňte nadrobno pokrájanú cibuľu, pridajte jemne nastrúhaný zeler a opražte. Pridajte osolené porcie kapra a pod pokrievkou duste skoro do mäkka. Potom porcie kapra rozložte aj so zeleninou do ohňovzdornej misy, na vrch dajte plátky šunky.
celý príspevok...
nedeľa, 13.09.2009

Zapekaný kapor s jogurtovou omáčkou

Naporciovaného kapra potrite cesnakovým nálevom a nechajte odležať asi 1 hod. Potom kapra vložte do zapekacej nádoby spolu s predvarenými zemiakmi, ktoré posypte rascou. Pečte asi 1 hod. Upečenú rybu a zemiaky prelejte jogurtovou omáčkou. Hotové jedlo zdobte paprikou, feferónkami, citrónom a petržlenovou vňaťou.
celý príspevok...

Móda ulice


Fashion people


Najnovšie

TV Štýl 24

 

Odporúčame

Anketa

Čo sa chystáte zaradiť do svojej jarnej garderóby?

 pletený kardigán spolu so stále aktuálnymi legínami (70)

 koženú bundu v kombinácii s mini a členkovými topánkami (66)

 džínsový outfit vo western štýle (62)

 trendový béžový trenčkot na šatách v štýle „first lady“ (77)


     Spolu: 275x