Morské ryby

« späť na kategórie receptov


nedeľa, 13.09.2009

Filé z morskej ryby

Filé posoľte, okoreňte čiernym korením, posypte korením na ryby, pokvapkajte citrónovou šťavou a nechajte 30 min. odstáť. Opečte na rozpustenom masle z oboch strán. Cesnak olúpte, nakrájajte na menšie plátky, pažítku nakrájajte nadrobno. Po opečení filé pokvapkajte rozpusteným maslom, ozdobte plátkami cesnaku a posypte nakrájanou pažítkou.
celý príspevok...
pondelok, 09.02.2009

Losos na bylinkách

Lososa bez kože a kostí nakrájame na rovnomerné steaky, osolíme a ochutíme bylinkami. Pokvapkáme olivovým olejom, citrónovou šťavou, pridáme 0,05l bieleho vína a marinujeme 24 hod. Grilujeme na rozpálenom grile a popíjame zvyšné víno uvedené v receptúre...
celý príspevok...
nedeľa, 13.09.2009

Losos na cesnaku

V hrnci zmiešajte víno s korením, bobkovým listom, pretlačeným cesnakom a nadrobno posekanou cibuľou. Priveďte do varu, varte 5 min. a pridajte lososa. Varte 10 min. Hotovú rybu opatrne vyberte a podávajte posypané vňaťou (pažítkou).
celý príspevok...
nedeľa, 13.09.2009

Losos na koriandre

Lososa osoľte a okoreňte, posypte citrónovou kôrou a koriandrom. Na panvici rozpáľte maslo a na ňom lososa z oboch stranách opečte. Pred podávaním pokvapkajte citrónovou šťavou a ozdobte plátkami citrónu.
celý príspevok...
nedeľa, 13.09.2009

Losos na pomarančoch

Z očisteného lososa pripravte 8 rezov, ľahko osoľte a pocukrujte. Porcie poklaďte do misky a zalejte vytlačenou pomarančovou šťavou z pomarančov. Pridajte posekaný cesnak, misku zabaľte do alobalu a nechajte cez noc marinovať. Pred vyprážaním porcie obaľte v múke a krátko vypražte z každej strany. Ozdobte plátkom pomaranča a kopčekom zaváraniny. Podávajte s varenými zemiakmi.
celý príspevok...
nedeľa, 13.09.2009

Losos s chrenovou omáčkou

Zmiešajte jogurt. chren a pažítku. Zamiešajte a dochuťte soľou a korením. Rybu posoľte a okoreňte, každý plátok potrite lyžicou jogurtovo-chrenovej zmesi a položte do vymazaného pekáča. Pečte v rozpálenej rúre na 180 °C asi 18 min. Podávajte s omáčkou v malých miskách.
celý príspevok...
pondelok, 09.02.2009

Losos s citrónovou trávou

Lososa bez kože a kostí nakrájame na menšie kusy, ktoré prešpikujeme citrónovou trávou. (Tráva musí byť prerezaná pozdĺž, aby sa uvoľnila citrónová aróma.) Prešpikovaného lososa osolíme, pokvapkáme olivovým olejom, limetkovou šťavou a grilujeme. Podávame s rôznymi dresingami a s grilovanou zeleninou ochutenou bylinkovým pestom.
celý príspevok...
nedeľa, 13.09.2009

Losos s pikantnou kôrkou z korenia

Plátky lososa umyte, osušte a osoľte. (Ak použijete mrazeného lososa, najprv ho nechajte rozmraziť). Obaľte v posekanom zelenom korení, dôkladne pritlačte, aby pri opekaní neodpadlo. Opekajte na horúcom masle 7-10 min. z každej strany. Vyberte a udržujte teplé.
celý príspevok...
nedeľa, 13.09.2009

Makrely v ostrej omáčke

Očistené makrely osoľte a pomaly opečte v panvici z oboch strán na rozohriatom oleji. Vyberte ich, na panvicu pridajte maslo a speňte na ňom nadrobno pokrájanú cibuľu. Zaprášte ju múkou, opražte, posypte mletou paprikou, pridajte lečo, paradajkový pretlak, soľ, korenie, zamiešajte, zalejte trochou vody a poduste. Pridajte pečené ryby a pokrájanú uhorku a prehrejte.
celý príspevok...
nedeľa, 13.09.2009

Morská ryba na šampiňónoch so smotanou

Rybu nakrájajte na porcie a osoľte. Cibuľu nakrájajte na plátky, osmažte na masle, položte na ňu pripravenú rybu a z oboch strán prudko opečte. Potom pridajte papriku, nakrájané šampiňóny na plátky a duste bez podlievania. Neskôr mierne podlejte. Celkovo dusíte asi 10 min. V smotane rozmiešajte múku, osoľte, prilejte k rybe a krátko povarte. Podľa potreby pokvapkajte citrónovou šťavou. Podávajte so zemiakmi.
celý príspevok...
nedeľa, 13.09.2009

Morská šťuka pod syrom

Kúsky rybieho mäsa z oboch strán jemne osoľte. Horčicu zmiešajte s worčestrovou a sójovou omáčkou a filety natrite vzniknutou marinádou. Nechajte ich odležať asi 1 hod. Kúsky ryby dajte piecť na panvicu do zohriateho oleja a keď ich obrátite, hneď ich posypte postrúhaným eidamom. Syr sa roztopí, kým sa spodná časť filiet vypraží.
celý príspevok...
nedeľa, 13.09.2009

Ostriež na bordeauxsky spôsob

Z očisteného, vypitvaného, umytého, osušeného morského ostrieža sa nakrájajte kusy, (asi 200 g na porciu), osoľte a okoreňte. Pripravené ostrieže vložte na pekáč, pridajte nadrobno pokrájanú cibuľu, 1 PL masla, podlejte červeným vínom a vložte do rúry piecť. Počas pečenia polievajte vlastnou šťavou.
celý príspevok...
nedeľa, 13.09.2009

Pečený ostriež

Očisteného, umytého a osušeného ostrieža posoľte, okoreňte a potrite prelisovaným cesnakom. Nechajte aspoň 40 min. odležať na chladnom mieste. Farebné papriky zbavte jadrovníkov a nakrájajte ich na tenké rezance. Potom ich orestujte v panvici na rozohriatom oleji do polomäkka.
celý príspevok...
nedeľa, 13.09.2009

Plnené filé z platesy alebo tľapky riečnej

Rúru zohrejete na 190 °C a ohňovzdornú formu vymastite maslom. Olúpte a jemne nasekajte cibuľu. Zmiešajte majonézu, cibuľu, horčicu, estragón, soľ a korenie. Žeruchu umyte, osušte a lístky porežte. Lososa nakrájajte na 4 rovnako veľké kusy, osoľte a okoreňte.
celý príspevok...
nedeľa, 13.09.2009

Pstruh so smotanou

Vypitvané, umyté a osušené pstruhy posoľte a poprášte hladkou múkou. Vkladajte do panvice so zahriatym maslom a pomaly z oboch stranách opekajte. Mäkké pstruhy vyberte, do zvyšného masla v panvici prilejte smotanu a sparené, olúpané a posekané mandle. Nechajte prejsť varom a prelejte cez pstruhy. Podávajte s varenými zemiakmi.
celý príspevok...
« 1 2 »

Móda ulice


Fashion people


Najnovšie

TV Štýl 24

 

Odporúčame

Anketa

Čo sa chystáte zaradiť do svojej jarnej garderóby?

 pletený kardigán spolu so stále aktuálnymi legínami (70)

 koženú bundu v kombinácii s mini a členkovými topánkami (66)

 džínsový outfit vo western štýle (62)

 trendový béžový trenčkot na šatách v štýle „first lady“ (77)


     Spolu: 275x