Predkrmy a chuťovky

« späť na kategórie receptov


nedeľa, 13.09.2009

Bageta s kuracím mäsom

Bagety narežte na polovice a nasucho opečte. Rezne umyte a osušte. Rozohrejte olej a mäso z oboch stranách opekajte asi 10 min. kým nezozlátne. Nechajte ho odkvapkať na papierovej utierke a pokrájajte na kúsky. Zmiešajte majonézu, karí, soľ a citrónovú šťavu a zmes natrite na plátky bagety. Na každú položte 2 ks kuracích pŕs. Ozdobte petržlenovou vňaťou, môžete pridať aj kolieska paradajok alebo čínsku kapustu.
celý príspevok...
nedeľa, 13.09.2009

Banánové jednohubky

Banány nakrájajte na cca 5 mm hrubé plátky. Medzi 2 piškóty hladkou plochou proti sebe vložte plátok banána a prepichnite špáradlom, aby sa nerozpojili. Vo vodnom kúpeli rozpustite čokoládu s tukom alebo čokoládovú polevu a namáčajte v nej jednohubky. Zdobte cikcakovito tmavou alebo bielou rozpustenou čokoládou. Uložte na chladné miesto a podávame na druhý deň.
celý príspevok...
nedeľa, 13.09.2009

Bravčové jednohubky

Bravčové plátky nakrájajte na malé kolieska. Potom ich z oboch strán orestujte v rozpálenom oleji. Dochuťte soľou, korením a pofŕkajte brandy.
celý príspevok...
nedeľa, 13.09.2009

Bruschetta alle melanzane (Hrianka s baklažánom)

Baklažán pokrájajte na tenké plátky, posoľte a potrite prstami olivovým olejom. Opečte ich do ružova v mikrovlnke, na panvici, alebo na grile. Opečte aj plátky chleba, len tak nasucho na panvici alebo na grile. Opečený chlieb potrite cesnakom a pokvapkajte olejom. Potrite zmäknutou rozkrojenou rajčinou. Na hrianky poklaďte plátky baklažánu, osoľte a podľa chuti pridajte korenie.
celý príspevok...
nedeľa, 13.09.2009

Holandské obložené chlebíky

Jablká umyte, očistite, zbavte jadrovníkov a nakrájajte na plátky. Plátky chleba opečte nasucho. Na každý plátok chleba položte plátok jablka, zakryte ho plátkom eidamu a zapečte vo vyhriatej rúre. Hotové posypte nasekanými orechmi a ozdobte vetvičkami zelenej petržlenovej vňate.
celý príspevok...
nedeľa, 13.09.2009

Hrianka s pečeňovou paštétou

Na panvicu dajte trochu oleja, nechajte rozohriať a ihneď vyklopte obsah konzervy. Zamiešajte surové vajcia a miešajte kým stuhnú. Opečené krajce chleba poriadne potrite cesnakom a na ne poukladajte paštétovú zmes. Posypte strúhaným syrom a pažítkou.
celý príspevok...
nedeľa, 13.09.2009

Hrianky s brokolicou

Brokolicu vložte na 8 min. do vriacej vody, vyberte a nechajte dobre odkvapkať. Chlieb z oboch strán tenko potrite maslom, položte na plech vyložený alobalom a pokryte plátkom šunky. Na hrianky rozdeľte brokolicu, na ňu dajte syr a jedlo zapečte v dobre vyhriatej rúre. Ozdobte čerstvou alebo sterilizovanou zeleninou a ihneď podávajte.
celý príspevok...
nedeľa, 13.09.2009

Hydinové kroketky „paris“

Cibuľu a huby posekajte nadrobno, opražte na masle a pridajte na malé kocky pokrájané hydinové mäso a šunku. Zmes najprv troch zohrejte, potom primiešajte omáčku velouté a nechajte vrieť 5 - 6 minút. Odstavte, pridajte 2 žĺtky, citrónovú šťavu, mleté čierne korenie a soľ, dobre premiešajte, vyklopte na misu vymastenú maslom a nechajte vychladnúť.
celý príspevok...
nedeľa, 13.09.2009

Jarná misa s chrenovými vajíčkami

Hlávku šalátu rozoberte, vrchné poškodené listy odstráňte, ostatné opláchnite, nechajte dobre odkvapkať a poukladajte ich úhľadne na misu. Na šalátové listy naaranžujte plátky šunky a uložte na ne polovičky vajec uvarených natvrdo. Na každú polovičku vajca dajte 1 PL chrenu a polejte tatárskou omáčkou rozmiešanou s kyslou smotanou (bielym jogurtom).
celý príspevok...
nedeľa, 13.09.2009

Jednohubky z hrozienkovou nátierkou

Na hrubé rezance nastrúhajte tvrdý syr , pridajte rozotretý cesnak a majonézu. Primiešajte hrozienka namočené v rume. Dajte vychladnúť. Plátky rožkov alebo veky potrite trochou masla a potom nahrubšie potrite nátierkou.
celý príspevok...
nedeľa, 13.09.2009

Kapie plnené nivou a orechmi

Umyté kapie pozdĺžne rozkrojte, vyberte opatrne semenník, tak aby ostala stopka. Polovicu syra vyšľahajte s maslom a smotanou, druhú polovicu rozdrobte a ľahko ju vmiešajte do zmesi. Polovicu kapie potrite olivovým olejom, naplňte syrovou zmesou, posypte orechmi a ozdobte hroznom. Tento predkrm je výborný studený, ale najmä zapečený v rúre.
celý príspevok...
nedeľa, 13.09.2009

Kuracie mäso so sézamom

Kuracie prsia nakrájajte na rezance, pridajte citrónovú šťavu, sójovú omáčku a vegetu. Nechajte trochu odstáť. Potom mäsové rezance obaľte v múke a sezame. Vyprážajte do zlatotista.
celý príspevok...
nedeľa, 13.09.2009

Kuracie prsia s broskyňou

Kuracie prsia osoľte, okoreňte, obaľte v hladkej múke, opražte, podlejte vodou a nechajte cca 10 min. dusiť. Kuracie prsia potom poukladajte na plech, na vrch dajte nakrájané broskyne a syrom zakryte. Podlejte šťavou, čo vám zostala z dusenia a dajte zapiecť do rúry. Podávajte s ryžou.
celý príspevok...
nedeľa, 13.09.2009

Marinované cukety

Cukety očistite, umyte a nakrájajte na tenké plátky. Pokvapkajte citrónovou šťavou a nechajte postáť asi 10 min. Obaľte múkou a opečte v rozpálenom olivovom oleji. Dajte do formy. Vo zvyšnom oleji opražte cesnak, ktorý ste rozotreli so soľou. Prilejte ocot a mäsový vývar, pridajte nadrobno nakrájanú chilli papričku, ochuťte cukrom a okoreňte.
celý príspevok...
nedeľa, 13.09.2009

Mäsové hrianky

Mäso posoľte, okoreňte, jemne posypte mletou paprikou, pridajte vegetu. Na rozohriatom oleji pri miernej teplote restujte 10-15 min. Hriankové chleby zľahka opečte. Opečené mäso rozložte na chleby. Navrch poukladajte plátky syra. Zapečte v mikrovlnke pokiaľ sa syr neroztaví. Podávajte so zeleninovým šalátom.
celý príspevok...
« 1 2 3 4 »

Móda ulice


Fashion people


Najnovšie

TV Štýl 24

 

Odporúčame

Anketa

Čo sa chystáte zaradiť do svojej jarnej garderóby?

 pletený kardigán spolu so stále aktuálnymi legínami (70)

 koženú bundu v kombinácii s mini a členkovými topánkami (66)

 džínsový outfit vo western štýle (62)

 trendový béžový trenčkot na šatách v štýle „first lady“ (77)


     Spolu: 275x