Studené predkrmy a misy
« späť na kategórie receptov
nedeľa, 13.09.2009
Jarná misa s chrenovými vajíčkami
Hlávku šalátu rozoberte, vrchné poškodené listy odstráňte, ostatné opláchnite, nechajte dobre odkvapkať a poukladajte ich úhľadne na misu. Na šalátové listy naaranžujte plátky šunky a uložte na ne polovičky vajec uvarených natvrdo. Na každú polovičku vajca dajte 1 PL chrenu a polejte tatárskou omáčkou rozmiešanou s kyslou smotanou (bielym jogurtom).celý príspevok...
nedeľa, 13.09.2009
Marinované cukety
Cukety očistite, umyte a nakrájajte na tenké plátky. Pokvapkajte citrónovou šťavou a nechajte postáť asi 10 min. Obaľte múkou a opečte v rozpálenom olivovom oleji. Dajte do formy. Vo zvyšnom oleji opražte cesnak, ktorý ste rozotreli so soľou. Prilejte ocot a mäsový vývar, pridajte nadrobno nakrájanú chilli papričku, ochuťte cukrom a okoreňte.celý príspevok...
nedeľa, 13.09.2009
Mramorové mäso
Bravčové mäso nakrájajte na rezne, naklepte, posoľte a okoreňte z oboch strán. Nechajte odstáť v chlade asi 30 min. Dva rezne odložte bokom a ostatné vložte na dno vymastenej misy na pečenie. Na ne nasypte na hrubšie pásiky nakrájanú červenú papriku, mrkvu a uhorku.celý príspevok...
nedeľa, 13.09.2009
Niceský tanier
Na šalátové listy uložte sardinky, tuniaka a paradajky pokrájané na kolieska. Ozdobte sardelkami, posekanou zelenou petržlenovou vňaťou, kolieskami na tvrdo uverených vajec a olivami.celý príspevok...
nedeľa, 13.09.2009
Papriky plnené nivou
Pozdĺžne rozkrojené papriky mierne podlejte vodou, krátko poduste a nechajte odkvapkať. Nivu rozdrvte vidličkou alebo nastrúhajte, zmiešajte s jogurtom. Smotanou, citrónovou šťavou a nadrobno pokrájanou pažítkou. Zmes našľahajte. Plňte do polovíc papriky a vrch ozdobte prúžkom kápie alebo kečupom.celý príspevok...
nedeľa, 13.09.2009
Papriky so syrovou plnkou
Mäkký syr vymiešajte s maslom, natvrdo uvarenými vajciami, pokrájanou šunkou a horčicou. Ochuťte soľou, korením a naplňte papriky. Odložte na 2 hod. do chladničky. Papriky so stuhnutou plnkou krájajte na kolieska.celý príspevok...
nedeľa, 13.09.2009
Paradajky plnené tuniakom
Paradajky umyte a odrežte im klobúčik. Vnútrajšok vydlabte lyžičkou, osoľte, okoreňte a pokvapkajte olejom. Mäso z tuniaka pokrájajte na malé kocky, pridajte na kocky pokrájané, na tvrdo uvarené vajcia, nadrobno posekanú petržlenovú vňať a všetko dobre premiešajte s majonézou. Paradajky naplňte pripravenou masou a prikryte zrezaným klobúčikom.celý príspevok...
nedeľa, 13.09.2009
Pikantné plnené vajcia
Vajcia uvarte natvrdo a nechajte ich vychladnúť. Medzitým očistite šalát s trebuľkou a nechajte odkvapať. Vajcia olúpte, pozdĺžne ich rozpoľte a opatrne vyberte žĺtky, ktoré vymiešajte s horčicou. Filé roztlačte vidličkou a s citrónovou šťavou ich premiešajte.celý príspevok...
nedeľa, 13.09.2009
Plnené paradajky
Paradajky pri stopke odrežte tak aby vám zostal klobúčik. Potom ich vydlabte lyžičkou. Vajcia si uvarte a tvrdo a vymiešajte ich (nie veľmi dotuha), osoľte, okoreňte a pridajte jemne nastrúhaný syr. Poriadne premiešajte a lyžičkou naplníme paradajky. Ozdobíme petržlenovou vňaťou a jemne priklopíme odrezaným klobúčikom.celý príspevok...
nedeľa, 13.09.2009
Plnené vajíčka
Natvrdo uvarené vajcia olúpeme, po šírke rozpolíme, vyberieme žĺtky a konce bielkov trochu skrojíme. Čerstvé maslo vymiešame, pridáme žĺtky, soľ, horčicu, olej alebo smotanu (môže byť oboje), niekoľko kvapiek citrónovej šťavy a všetko spolu vymiešame. Plnku vložíme do vrecka s ozdobnou rúrkou a plníme prázdne polovičky vajec.celý príspevok...
nedeľa, 13.09.2009
Plnený Hermelín
Hermelín pozdĺžne rozkrojte. Vnútro vydlabte a spojte s maslom, posekanou petržlenovou vňaťou, štipkou korenia a orechy. Vymiešajte a naplňte Hermelín. Obe časti spojte a dajte vychladnúť. Podávajte na chlebíčkoch s maslom, priečne nakrájané a posypané sladkou paprikou.celý príspevok...
nedeľa, 13.09.2009
Plnený sendvič
Sendvič pozdĺžne prekrojte a striedku z neho vyberte. Polovičnou časťou plnky naplňte spodnú časť sendviča. Do stredu plnky položte natvrdo uvarené vajcia, ktoré obaľte v mäkkej saláme. Pridajte zostávajúcu časť plnky a prikryte druhou časťou naplneného sendviča.celý príspevok...
nedeľa, 13.09.2009
Šunka na spôsob „primavera“
Pripravenou zmesou majonézy a húb natrite plátky šunky, stočte ich a uložte na okrúhlu misu do tvaru ružice. paradajky a na tvrdo uvarené vajcia pokrájajte na kolieska a striedavo nimi vyplňte medzery medzi stočenou šunkou.celý príspevok...
nedeľa, 13.09.2009
Šunka s aspikom
Rolku alebo iné údené mäso najprv namočte na noc do studenej vody, potom vyberte a vložte do dvojitého mikroténového alebo varného vrecka. Nalejte 2,5 - 3 dl vody, vytlačte prebytočný vzduch a vrecko pevne zaviažte, aby tekutina neunikala.celý príspevok...
nedeľa, 13.09.2009
Šunková rolka
Vyšľahajte šľahačku, primiešajte do nej chren a touto zmesou natierajte kolieska šunky. Zrolujte a podávajte s údeným mäsom, varenými vajíčkami, zeleninou a pečivom.celý príspevok...
Móda ulice
Fashion people
Najnovšie
Kŕčové žily, ako sa ich zbaviť? Poradíme vám ako na to!
Riziká redukčných diét a rýchleho chudnutia
Obávate sa nastávajúcej letnej sezóny? Dajte zbohom nadváhe!
Trápia vás vši a hnidy? Zbavte sa pohromy vo vlasoch.
Zdravé chudnutie v jednej krabičke - krabičková diéta
Hviezdna kvalita kolekcie H&M Fashion against AIDS
Riziká redukčných diét a rýchleho chudnutia
Obávate sa nastávajúcej letnej sezóny? Dajte zbohom nadváhe!
Trápia vás vši a hnidy? Zbavte sa pohromy vo vlasoch.
Zdravé chudnutie v jednej krabičke - krabičková diéta
Hviezdna kvalita kolekcie H&M Fashion against AIDS
TV Štýl 24
Odporúčame
Anketa
Čo sa chystáte zaradiť do svojej jarnej garderóby?