Mäsité jedlá

« späť na kategórie receptov


nedeľa, 13.09.2009

Baraní guláš

Mäso umyte, odblaňte, zbavte tuku a nakrájajte na kocky. Na oleji pod pokrievkou asi 10 min. restujte nadrobno nakrájanú cibuľu, potom pridajte pretlak a mäso, zmes posoľte, okoreňte a prikrytú ju duste vo vlastnej šťave. Počas dusenia občas premiešajte a podľa potreby podlejte horúcim bujónom.
celý príspevok...
nedeľa, 13.09.2009

Baraní pilaf

Mäso nakrájajte na malé kocky. Cibuľu nasekajte nadrobno, speňte na oleji a mäso na nej za stáleho miešania opražte. Pridajte paradajkový pretlak, lyžičku papriky, rascu, korenie a zázvor, podlejte vývarom, osoľte a v tlakovom hrnci duste asi 35 min.
celý príspevok...
nedeľa, 13.09.2009

Baranie mäso so zeleninou

Mäso umyte, odblaňte, zbavte tuku a nakrájajte na kocky. V tlakovom hrnci na rozohriatom oleji opražte nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridajte pretlačený cesnak, pretlak, mäso, poprášte mletou paprikou, osoľte, okoreňte, premiešajte. Pridajte feferónku, zeleninu, na kocky nakrájané zemiaky, zalejte 2 dl horúcej vody, tlakový hrniec uzavrite a duste 15 min. Nakoniec dochuťte majoránkou.
celý príspevok...
pondelok, 09.02.2009

Baranie s fazuľou

Umyté mäso nakrájame na menšie kocky. Na tuku opečieme cibuľu, pridáme mäso, paradajkový pretlak, mletú papriku, soľ, korenie, cesnak a všetko spolu orestujeme. Keď to pustí šťavu, trochu podlejeme vodou a dusíme do mäkka.Kým sa nám mäso dusí, uvaríme si bielu fazuľu. Uvarenú fazuľu pridáme do uduseného mäsa a zahustíme zápražkou. Všetko spolu dobre povaríme a nakoniec pridávame biele víno, nadrobno nakrájanú upraženú slaninku a dochutíme soľou a korením. Podávame horúce so zemiakovým knedlíkom alebo chlebom.
celý príspevok...
nedeľa, 13.09.2009

Bažant pečený na ovocí

Očisteného a vypitvaného bažanta osoľte zabaľte do slaniny, obviažte a upečte do mäkka za častého podlievania. Pomaranče očistite a rozdeľte na dieliky. Z hroznových bobúľ odstráňte ostrým nožom zrniečka. Upečeného bažanta preložte do tepla. Z výpeku odstráňte tuk, podlejte vývarom a vložte ovocie. Prehrejte. Bažanta ozdobte ovocím a pokvapkajte omáčkou.
celý príspevok...
nedeľa, 13.09.2009

Bernské párky

Opláchnuté párky prehrejte nad parou, potom ich osušte, po dĺžke nakrojte tak, aby konce boli spojené. Naplňte plátkom syra a obaľte slaninou. Upevnite špáradlom. V dobre rozohriatom oleji prudko opečte, aby sa syr celkom neroztavil, ale slanina bola chrumkavá. Podávajte so zemiakovou kašou alebo šošovicou.
celý príspevok...
nedeľa, 13.09.2009

Biftek na zelenom korení

Plátky sviečkovej trochu naklepte, osoľte a pokvapkajte worčestrovou omáčkou a olejom - vtrite do mäsa a nechajte chvíľu v chladničke odležať.
Zemiaky olúpte a na naozaj malé kúsky nasekajte kápiu a petržlenovú vňať, premiešajte a poukladajte na plátky masla do pekáča.
celý príspevok...
nedeľa, 13.09.2009

Bôčik zapečený s cestovinou

Bôčik pomeľte, dajte na spenenú cibuľu, pridajte cesnak, soľ, vodu a duste až sa voda odparí. Kolienka uvarte podľa, nasypte na vymastený pekáč, premiešajte s uduseným bôčikom a pridajte kečup. Všetko zalejte mliekom s rozšľahanými vajciami a zapečte.
celý príspevok...
streda, 30.09.2009

Bravčová krkovička na rošte

Nakrájame hrubšie plátky, ktoré posolíme, pokoreníme, potrieme horčicou a pokvapkáme olejom. Necháme odležať. Pod rošt pripravíme pahrebu z dreveného uhlia. Keď je pahreba dobre prehorená, rozhrabeme ju – aby nehorela, len sálala teplo. Krkovičku opekáme z oboch strán. Musí byť dobre prepečená, nie však suchá, ale šťavnatá.
celý príspevok...
nedeľa, 13.09.2009

Bravčová misa na kapuste

Cibuľu nakrájajte na rezance a poduste na masti, pridajte kyslú kapustu s jalovcom, premiešajte a zalejte vínom a vodou. Pridajte slaninu, bravčové rebierka, prikryte pokrievkou a pomaly varte asi 90 min. Asi 20 min. pred ukončením pridajte klobásu a prehrievajte.
celý príspevok...
nedeľa, 13.09.2009

Bravčová pečeň obalená cibuľou

Pokrájanú pečeň opekajte na oleji asi 4 min. Cibuli rozkrájajte na väčšie rezance a speňte na masle. Tepú pečeň obaľte v cibuli a osoľte. Hotové obložte paradajkami paprikami. Podávajte s cesnakovými hriankami.
celý príspevok...
nedeľa, 13.09.2009

Bravčová pečeň v kokose

Pečeň nakrájajte na rezance, dajte do misy, pridajte ostatné suroviny, pokvapkajte olejom a nechajte uležať. Prudko opečte a soľte až na tanieri.
celý príspevok...
nedeľa, 13.09.2009

Bravčové guľky so syrom

Mleté mäso ochuťte soľou, korením, sladkou paprikou a majoránkou. Pridajte žĺtok, nasekanú petržlenovú vňať a spolu premiešajte. Nechajte odstáť na chladnom mieste 20 min.
celý príspevok...
pondelok, 09.02.2009

Chilli krídelká na rošte

Kuracie krídla umyjeme a namarinujeme do medu, sójovej omáčky a korenia. Necháme odležať jeden deň a pečieme v rúre na 180 °C, 30 minút, alebo grilujeme na rošte. Podávame s grilovanou zeleninou ochutenou bylinkovým pestom a tabascovú omáčku.
celý príspevok...
nedeľa, 13.09.2009

Debrecínske klobásové srdiečka

Nožičky párkov rozkrojte asi 2 cm od konca. Rozkrojené konce stočte do tvaru srdca a spojte špáradlom. Položte na vymastený plech, vysteľte strúhaným syrom, doprostred vyklepnite vajíčko. Osoľte a posypete paprikou a pečte v rúre 15 - 20 min. Môžete podávať ako predkrm, alebo ako hlavný chod so zemiakovou kašou, obložené zeleninou.
celý príspevok...
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 »

Móda ulice


Fashion people


Najnovšie

TV Štýl 24

 

Odporúčame

Anketa

Čo sa chystáte zaradiť do svojej jarnej garderóby?

 pletený kardigán spolu so stále aktuálnymi legínami (70)

 koženú bundu v kombinácii s mini a členkovými topánkami (66)

 džínsový outfit vo western štýle (62)

 trendový béžový trenčkot na šatách v štýle „first lady“ (77)


     Spolu: 275x