Údeniny, udené mäso

« späť na kategórie receptov


nedeľa, 13.09.2009

Bernské párky

Opláchnuté párky prehrejte nad parou, potom ich osušte, po dĺžke nakrojte tak, aby konce boli spojené. Naplňte plátkom syra a obaľte slaninou. Upevnite špáradlom. V dobre rozohriatom oleji prudko opečte, aby sa syr celkom neroztavil, ale slanina bola chrumkavá. Podávajte so zemiakovou kašou alebo šošovicou.
celý príspevok...
nedeľa, 13.09.2009

Bravčová misa na kapuste

Cibuľu nakrájajte na rezance a poduste na masti, pridajte kyslú kapustu s jalovcom, premiešajte a zalejte vínom a vodou. Pridajte slaninu, bravčové rebierka, prikryte pokrievkou a pomaly varte asi 90 min. Asi 20 min. pred ukončením pridajte klobásu a prehrievajte.
celý príspevok...
nedeľa, 13.09.2009

Debrecínske klobásové srdiečka

Nožičky párkov rozkrojte asi 2 cm od konca. Rozkrojené konce stočte do tvaru srdca a spojte špáradlom. Položte na vymastený plech, vysteľte strúhaným syrom, doprostred vyklepnite vajíčko. Osoľte a posypete paprikou a pečte v rúre 15 - 20 min. Môžete podávať ako predkrm, alebo ako hlavný chod so zemiakovou kašou, obložené zeleninou.
celý príspevok...
nedeľa, 13.09.2009

Dúbravská šunka

Plátky šunky z oboch strán opečte a pridajte najemno nakrájanú cibuľu. Z masla a múky pripravte svetlú zápražku, ktorú zrieďte 3 dcl vína. Pridajte rozotretý cesnak soľ, korenie, paradajkový pretlak, cukor a 10 min. povarte. Nakoniec dolejte podľa chuti zvyšné víno a zjemnite smotanou. Omáčkou prelejte plátky šunky a posypte petržlenovou vňaťou. Podávajte s pečivom alebo varenými zemiakmi.
celý príspevok...
nedeľa, 13.09.2009

Francúzske zemiaky

Zemiaky očistite a pokrájajte na kolieska, Klobásu a uvarené vajíčka nakrájajte na kocky. Premiešajte so zemiakmi. Maslo roztopte v zohriatom mlieku, pridajte soľ a zmesou zalejte zemiaky a premiešajte. Pekáč vymastite olejom a vysypte strúhankou, vysypte doň pripravené zemiaky, ktoré ešte na povrchu potrite olejom a vajíčkom a posypte posekanou petržlenovou vňaťou.
celý príspevok...
nedeľa, 13.09.2009

Plnené zapečené klobásy

Šampiňóny nechajte odkvapkať, cibuľu olúpte a najemno nastrúhajte. Paradajky nakrájajte na plátky, pekáč vymastite maslom. Vajcia rozmiešajte s karí korením, šľahačkou a ½ syra. Zmiešajte s cibuľou, osoľte, okoreňte a vmiešajte šampiňóny. Klobásy pozdĺžne rozrežte, vložte do pekáča a naplňte. Obložte plátkami paradajok, posypte syrom a dajte zapiecť.
celý príspevok...
nedeľa, 13.09.2009

Šunkovo – syrové rolky v cestíčku

Na tenký plátok syra položte šunku a zamotajte do rolky, spichnite špáradlom a obaľujte v cestíčku z vajec, mlieka, soli, múky a piva. Osmažte v teplom oleji a podávajte s zemiakovou kašou alebo varenými zemiakmi obalenými v nasekanej pažítke.
celý príspevok...
nedeľa, 13.09.2009

Syrové bochníčky

Syr postrúhajte na hrubšom strúhadle. Pridajte vajcia, na drobno pokrájanú cibuľu, strúhanku, pažítku, zeleninovú koreniacu zmes, korenie a na malé kocky pokrájanú mäkkú salámu. Hmotu premiešajte a vyformujte z nej malé bochníčky. Obaľte ich v múke, vo vajci, v strúhanke a vypražte v rozpálenom oleji. Podávajte so zemiakmi a kečupom alebo tatárskou omáčkou.
celý príspevok...
nedeľa, 13.09.2009

Syrovo – šunková rolka v pivnom cestíčku

Plátok syra a plátok šunky položte na seba, zviňte do rolky, ktorú ponorte do pripraveného cestíčka z vajec, mlieka, piva, múky a soli. Rolky vyberte a dajte vyprážať do horúceho oleja. Podávajte so zemiakmi a zeleninou.
celý príspevok...
nedeľa, 13.09.2009

Údené bravčové pečené na divoko

Mäso dajte do teplej vody variť asi na 10 min. Predvarené omastite tukom, podlejte, pridajte pokrájanú zeleninu, okoreňte a dajte piecť. Na sucho opražte múku, rozrieďte, povarte a pridajte k takmer upečenému mäsu. Hotové mäso vyberte, omáčku prepasírujte.
celý príspevok...
nedeľa, 13.09.2009

Údené karé s ananásom

Mäso umyte, osušte a ostrým nožom narežte uprostred otvor. Scedený ananás a slaninu nakrájajte na menšie kúsky, kapustu nechajte odkvapkať a takisto nakrájajte, pistácie posekajte. Na panvici upražte slaninu, vyberte ju, zmiešajte s ananásom, kapustou, pistáciami a mletým čiernym korením. Mäso naplňte plnkou, zabaľte do alobalu a v rúre vyhriatej na 200 °C pečte asi 1 hod.
celý príspevok...
pondelok, 09.02.2009

Zemiakové guľky s údeninou

Uvarené, vychladnuté zemiaky zomelieme, zmiešame s hrubou múkou, vajcom a soľou, vypracujeme tuhé cesto. Na oleji opečieme cibuľu, cesnak a nadrobno nakrájanú uvarenú údeninu. Touto zmäsou plníme rozvaľkané zemiakové cesto, z ktorého vykrajujeme krúžky a formujeme do guliek. Guľky varíme vo vriacej osolenej vode. Na oleji opečieme cibuľku s trochou cukru a rasce, kým cukor neskaramelizuje. Pridáme kvasenú kapustu, trochu vody a chvíľu podusíme. Dochutíme soľou, korením a cukrom. Uvarené zemiakové guľky podávame na dusenej kapustičke poliate opraženou slaninkou.
celý príspevok...

Móda ulice


Fashion people


Najnovšie

TV Štýl 24

 

Odporúčame

Anketa

Čo sa chystáte zaradiť do svojej jarnej garderóby?

 pletený kardigán spolu so stále aktuálnymi legínami (70)

 koženú bundu v kombinácii s mini a členkovými topánkami (66)

 džínsový outfit vo western štýle (62)

 trendový béžový trenčkot na šatách v štýle „first lady“ (77)


     Spolu: 275x