Morčacie mäso

« späť na kategórie receptov


nedeľa, 13.09.2009

Morčacia roláda so sušenými paradajkami

Umyté a osušené mäso nakrájajte ostrým nožom na tenké plátky. Vložte do mikroténového fólie a naklepte, naklepané osoľte. Sušené paradajky dajte odkvapkať, rozmixujte s opláchnutými olivami a postrúhaným syrom. Zmes premiešajte s lístkami majoránky.
celý príspevok...
nedeľa, 13.09.2009

Morčacia roláda so syrovou omáčkou

Morčacie prsia narežeme, aby vznikla kapsa. Maslo roztopte, pridajte pokrájanú šunku, kapiu, hrášok, osoľte, ochuťte vegetou, pridajte vajcia a urobte praženicu. Prsia zvonku a zvnútra osoľte, okoreňte korením na grilovanie, naplňte praženicou a otvor zašite.
celý príspevok...
nedeľa, 13.09.2009

Morčacia roláda so zeleninou

Umyté a osušené mäso narežte a cez potravinovú fóliu rozklepte. Plát mäsa posoľte, okoreňte mletým čiernym korením a potrite horčicou. Očistenú a na malé kocky nakrájanú mrkvu a petržlen poduste na oleji do polomäkka. Pridajte hrášok, soľ, mleté čierne korenie a spolu premiešajte. Nechajte vychladnúť.
celý príspevok...
pondelok, 16.02.2009

Morčacie medajlónky s hruškou a brusnicovou omáčkou

Morčacie prsia nakrájame na medajlónky, ktoré naklepeme, osolíme a okoreníme. Hrušky očístíme, vyfiletujeme a nakrájame na tenké plátky. Pripravené mäso a hrušky krátko opečieme na oleji a striedavo vkladáme na tanier.
celý príspevok...
nedeľa, 13.09.2009

Morčacie prsia plnené slivkami

Sušené slivky zalejte zeleninovým vývarom a krátko povarte. Vývar so slivkami nechajte vychladnúť. Morčacie mäso osoľte a okoreňte mletým bielym korením. Do mäsa nožom urobte diery, do ktorých vtlačte vychladnuté slivky. Takto prešpikované mäso zviažte niťou a prudko ho zo všetkých strán opečte v panvici na rozpálenom oleji.
celý príspevok...
nedeľa, 13.09.2009

Morčacie prsia s broskyňou

Morčacie prsia naklepte a vložte so marinády na 24 hod.
Na rozpálenom oleji opečte rezne. Na vymastený pekáč preložte opečené rezne, na ne dajte plátok šunky, potom broskyňu a nakoniec plátok syra. V rúre zapekajte 15-20 min.
celý príspevok...
nedeľa, 13.09.2009

Morčacie prsia s rokfortovou omáčkou

Cibuľu nakrájajte a speňte na oleji (masti, slanine). Prsia nakrájajte, osoľte, okoreňte, pridajte k cibuli, opečte, pridáme pivo (akékoľvek) a prikryté duste.
Kým sa dusí, nakrájajte hruškový kompót, do šťavy pridajte rokfort, pridajte silnú štipľavú papriku, hrušky a pridajte ku kurčaťu, trochu poduste, kým mäso zmäkne. Podávajte s chlebom.
celý príspevok...
pondelok, 09.02.2009

Morčacie ražniči v pahrebe

Prsia nakrájame na malé plátky. Na ihlicu napichujeme striedavo mäso, cibuľu, slaninu, papriku. Posolíme, pokoreníme, potrieme olejom a zabalíme do alobalu. Necháme 20 min. postáť. Keď je drevené uhlie dobre prehorené, pahrebu rozhrabeme, naukladáme ihlice, ktoré potom pozakrývame zvyšným uhlím.
celý príspevok...
nedeľa, 13.09.2009

Morčacie závitky plnené špargľou

Rezne naklepte, osoľte, okoreňte korením, bazalkou a do rezňa zatočte špargľu (špargľu rozkrojte na 3 časti). Spojte ihlou. Závitky obaľte v cestíčku a smažte. Cestíčko: Rozmiešajte múku a vajcia, pomaly prilievajte mlieko a nakoniec sezam.
celý príspevok...
nedeľa, 13.09.2009

Plnená morka s brusnicovou omáčkou

Morku nasoľte, naplňte plnkou a zašite. Dno pekáča vyložte plátkami slaniny, prípadne pridajte ešte trochu tuku a morku položte hore prsiami. Navrch uložte zvyšky slaniny. Celý pekáč prikryte dvoma vrstvami alobalu. Morku pečte asi 8 hod. pri teplote 80–90 °C. Potom prepnite rúru na 180 °C.
celý príspevok...

Móda ulice


Fashion people


Najnovšie

TV Štýl 24

 

Odporúčame

Anketa

Čo sa chystáte zaradiť do svojej jarnej garderóby?

 pletený kardigán spolu so stále aktuálnymi legínami (70)

 koženú bundu v kombinácii s mini a členkovými topánkami (66)

 džínsový outfit vo western štýle (62)

 trendový béžový trenčkot na šatách v štýle „first lady“ (77)


     Spolu: 275x