Kuracie mäso

« späť na kategórie receptov


pondelok, 09.02.2009

Chilli krídelká na rošte

Kuracie krídla umyjeme a namarinujeme do medu, sójovej omáčky a korenia. Necháme odležať jeden deň a pečieme v rúre na 180 °C, 30 minút, alebo grilujeme na rošte. Podávame s grilovanou zeleninou ochutenou bylinkovým pestom a tabascovú omáčku.
celý príspevok...
štvrtok, 28.05.2009

Kurací špíz na citrónovej tráve so šalátom z paradajok, kus-kusu a byliniek a s orechovým dresingom

Očistené kuracie prsia nakrájame na kocky a napichneme na citrónovú trávu, ochutíme a opečieme na grile. Paradajky krátko sparíme, zbavíme kože a jadier a nakrájame na malé kocky, ktoré zamiešame s nasekanou petržlenovou vňaťou a kus-kusom, ktorý sme pripravili v parnom hrnci.
celý príspevok...
pondelok, 28.09.2009

Kurací steak s rukolou a hermelínom

Kuracie prsia umyjeme, rozkrojíme na rovnomerné pláty, osolíme, okoreníme. Opečieme z jednej strany, otočíme, na upečenú stranu položíme čerstvú rukolu, cherry paradajky a rozkrojenú polovicu hermelínu – syr sa počas pečenia rozpustí. Podávame s grilovanou zeleninou ochutenou bylinkovým pestom.
celý príspevok...
štvrtok, 08.10.2009

Kuracie dolné stehienka v barbecue-kávovej omáčke

Cibuľu nakrájame nadrobno, cesnak prelisujeme, instantnú kávu rozpustíme v 5 PL horúcej vody a vychladíme. Vo väčšej mise zmiešame kečup, kávu, cibuľu, cesnak, ocot, soľ, korenie, barbecue koreniacu zmes, olej aj cukor a necháme 10 minút postáť. Kuracie stehienka dôkladne umyjeme, osušíme a vložíme do pripravenej marinády najlepšie na noc alebo aspoň na 2 až 3 hodiny. celý príspevok...
pondelok, 09.02.2009

Kuracie prsia plnené sušenou paradajkou a syrom

Do hrubšej strany mäsa urobíme dieru-kapsu a naplníme ju sušenou paradajkou a syrom. Z vrchu mäsa narežeme jemné mriežky, aby sa nám skôr prepieklo. Do oleja rozmiešame cesnak, bazalku, soľ, korenie. Kuracie prsia namáčame v takto ochutenom oleji. Marinujeme 24 hod. a grilujeme.
celý príspevok...
pondelok, 09.02.2009

Kurča na ražni

Kurča rozdelíme na dve polovice, umyjeme a osušíme. Posolíme, pokoreníme a necháme odležať. Polovice kurčaťa napichujeme na ražeň tak, aby sa nám nepretáčali pri opekaní. Kurča opekáme na pahrebe s dreveným uhlím. Uhlie nesmie horieť, pahreba musí byť prehorená, uhlie rozložíme len po okrajoch ražňa.
celý príspevok...

Móda ulice


Fashion people


Najnovšie

TV Štýl 24

 

Odporúčame

Anketa

Čo sa chystáte zaradiť do svojej jarnej garderóby?

 pletený kardigán spolu so stále aktuálnymi legínami (70)

 koženú bundu v kombinácii s mini a členkovými topánkami (66)

 džínsový outfit vo western štýle (62)

 trendový béžový trenčkot na šatách v štýle „first lady“ (77)


     Spolu: 275x