Králičie mäso

« späť na kategórie receptov


nedeľa, 13.09.2009

Králičie ragú na víne

Na tuku opečte mäso pokrájané na malé kúsky. Pridajte na rezance pokrájanú slaninu, na tenké kolieska pokrájanú cibuľu. Osoľte, okoreňte, prisypte korenia a krátko opražte. Mäso zalejte vínom a duste pod pokrievkou až je takmer mäkké. Počas dusenia podľa potreby podlievajte vodou. Z omáčky vyberte korenia, a vmiešajte do nej nastrúhaný chlieb alebo múku na zahustenie. Za občasného miešania duste kým mäso zmäkne.
celý príspevok...
nedeľa, 13.09.2009

Králik na cibuli

Králika prešpikujte slaninou a osoľte. V pekáči speňte na masle na jemné kolieska nakrájanú cibuľu, vložte králika, opečte zo všetkých strán, až mäso obelie. Potom pridajte korenie, mierne podlejte vodou alebo vývarom, osoľte a vložte do vyhriatej rúry. Počas pečenia podlievajte a prelievajte vypečenou šťavou. Mäkké mäso vyberte, šťavu vyduste na tuk, zapražte 1 PL hladkej múky, opražte, podlejte, povarte a prelisujte cez husté sitko. Porcie mäsa prelievajte omáčkou. Podávajte s zemiakmi alebo ryžou.
celý príspevok...
nedeľa, 13.09.2009

Králik na čiernom pive

Tenučké plátky slaniny a kolieska cibule na masle doružova opražte, vložte na ne porcie králika, ktorého zo všetkých strán opečte. Potom mäso vyberte a do šťavy pridajte korenie, posekanú petržlenovú vňať, horčicu, ocot, cukor, osoľte, zaprášte múkou a opražte. Zalejte pivom, povarte a do omáčky vložte mäso, prikryte pokrievkou a duste domäkka.
celý príspevok...
nedeľa, 13.09.2009

Králik na horčici

Mäso osoľte, na slanine speňte cibuľu a nastrúhaný zeler. Pridajte mäso a opražte. Podlejte a duste. Pridajte smotanu zmiešanú s múkou, horčicou, cukrom a citrónovou šťavou. Všetko povarte na hustú omáčku. Pred podávaním prišľahajte žĺtok. Podávajte s cestovinami a mrkvovým šalátom.
celý príspevok...
nedeľa, 13.09.2009

Králik na paradajkách

Na slanine opražte osolené kúsky mäsa poprášené múkou. Pridajte cibuľu a po chvíľu nakrájané paradajky, pokrájaný cesnak a duste do zmäknutia. Porcie mäsa vyberte a šťavu preceďte. Podávajte s ryžou.
celý príspevok...
nedeľa, 13.09.2009

Králik pečený na cesnaku

Umyté, odblanené mäso osušte, prešpikujte plátkami cesnaku, osoľte, okoreňte a na niekoľko hodín dajte na chladné miesto. Cibuľu nakrájanú nadrobno opražte na rozohriatom oleji, vložte mäso a opečte zo všetkých strán. Podlejte časťou horúceho vývaru, prikryte a vo vyhriatej rúre pečte domäkka.
celý príspevok...
nedeľa, 13.09.2009

Králik s jablkami

Všetko zmiešajte a nechajte 24 hod. odležať v chladničke. Na oleji speňte cibuľu a zmes na nej duste domäkka, podávajte s ryžou a zeleninovým šalátom.
celý príspevok...
nedeľa, 13.09.2009

Králik v marináde

Kúsky králičieho (môže byť aj morčacie alebo kuracie) naložte do marinády. Pridajte pár olúpaných a nakrájaných šampiňónov a nakladaných cibuliek. Všetko dobre premiešajte a nechajte uležať najlepšie do druhého dňa. Potom pečte v rúre pod pokrievkou asi 1 hod. Podávajte s varenými zemiakmi.
celý príspevok...
nedeľa, 13.09.2009

Pečený králik

Králika prešpikujte slaninou, Osoľte, posypte zázvorom a v pekáči s trochou oleja ho vložte do rozpálenej rúry. Za chvíľu uberte teplotu a pekáč priklopte. Medzitým povarte vo vode huby s polkou masoxu. Keď sa začne králik pripaľovať, podlejte ho masoxom s hríbami po hodine pridajte cibuľky, nasekané strúčiky cesnaku a podlejte bielym vínom.
celý príspevok...
nedeľa, 13.09.2009

Pikantná králičia zmes

Vykostené králičie mäso nakrájajte na kocky, osoľte, okoreňte a premiešajte s pokrájaným cesnakom. Nechajte odležať. Nadrobno nakrájanú cibuľu opražte na oleji do ružova, pridajte na kolieska nakrájanú mrkvu, pór a na plátky nakrájané šampiňóny. Všetko premiešajte a dobre poduste. Pred dokončení šťavu zaprášte múkou, zapražte, pridajte kečup a doduste. Nakoniec môžete pridať trochu červeného vína.
celý príspevok...
nedeľa, 13.09.2009

Ragú z králika

Opekaciu nádobu predhrievajte 4 min. pri výkone 600 W. Rozpustite v nej maslo. Do nádoby vložte mäso a opekajte 3 min. pri výkone 500 W. V polovici opekania premiešajte. Cesnak olúpte, prelisujte a spolu s paradajkovým pretlakom pridajte k mäsu.
celý príspevok...
nedeľa, 13.09.2009

Segedínsky guláš z králika

Na tuku opražte nadrobno pokrájanú cibuľu. Pridajte na malé kúsky pokrájané mäso, poprášte múkou, paprikou, osoľte a za stáleho miešania opečte. Potom mierne podlejte vodou podľa potreby, pridajte odkvapkanú, pokrájanú kapustu a duste, až je mäso mäkké. Vmiešajte smotanu a predhrejte.
celý príspevok...
nedeľa, 13.09.2009

Zajac pečený s bylinkami

Dobre umytého zajaca osušte utierkou a pokrájajte na porcie. Osoľte, obložte plátkami cibule, posypte pomrvenými bylinkami, polejte vínom a nechajte odležať niekoľko hodín. Potom mäso vyberte a nechajte odkvapkať. Na panvici zohrejte olej, mäso na ňom opečte dočervena a za stáleho podlievania marinádou a vodou ho pomaly duste do mäkka.
celý príspevok...

Móda ulice


Fashion people


Najnovšie

TV Štýl 24

 

Odporúčame

Anketa

Čo sa chystáte zaradiť do svojej jarnej garderóby?

 pletený kardigán spolu so stále aktuálnymi legínami (70)

 koženú bundu v kombinácii s mini a členkovými topánkami (66)

 džínsový outfit vo western štýle (62)

 trendový béžový trenčkot na šatách v štýle „first lady“ (77)


     Spolu: 275x