Hovädzie mäso

« späť na kategórie receptov


nedeľa, 13.09.2009

Biftek na zelenom korení

Plátky sviečkovej trochu naklepte, osoľte a pokvapkajte worčestrovou omáčkou a olejom - vtrite do mäsa a nechajte chvíľu v chladničke odležať.
Zemiaky olúpte a na naozaj malé kúsky nasekajte kápiu a petržlenovú vňať, premiešajte a poukladajte na plátky masla do pekáča.
celý príspevok...
nedeľa, 13.09.2009

Gnocchi s hovädzím ragú

V tlakovom hrnci orestujte na oleji nadrobno nakrájanú zeleninu a na kúsky nakrájané mäso, osoľte, okoreňte, pridajte bobkový list, paradajkový pretlak, zeleninový vývar. Prilejte 3 dcl vína, zavrite hrniec a varte 40 min. od prvého zapískania. V hrnci s vriacou vodou uvarte gnocchi, sceďte a podávajte výdatne ochutené pripravenou omáčkou a posypané syrom.
celý príspevok...
streda, 07.10.2009

Hovädzí steak na rošte

Hovädziu sviečkovicu odblaníme, nakrájame na hrubé steaky – 3-4 cm, zľahka päsťou roztlačíme a namarinujeme v uvedených surovinách. Grilujeme na mierne rozpálenom rošte.
celý príspevok...
nedeľa, 13.09.2009

Hovädzie mäso na čínsky spôsob

Mäso pokrájajte na menšie kúsky, posypte nakrájanou cibuľou a zalejte zálievkou. Cez noc nechajte odležať. Mäso vložte do rozohriatej rúry a pod pokrievkou ho pečte 15 min. Znížte teplotu a pečte ešte 45 min. Podávajte s ryžou alebo so zemiakmi a zeleninovým šalátom.
celý príspevok...
nedeľa, 13.09.2009

Hovädzie mäso na pive

Plátky mäsa nakrájajte na rezance a opečte na vyškvarenej slanine. Osoľte , okoreňte a duste vo vlastnej šťave, kým nie je mäso skoro mäkké. Do druhého pekáča striedavo poukladajte mäso posypte tymiánom a potrite horčicou a poukladajte vrstvu cibule nakrájanej na kolieska.
celý príspevok...
nedeľa, 13.09.2009

Hovädzie mäso s citrónom

Pliecko uvarte a nakrájajte na plátky. Najemno nakrájanú cibuľu speňte na masle a pridajte plátky hovädzieho masa, na plátky nakrájané šampiňóny a rascu. Mäso opečte z oboch strán.
celý príspevok...
nedeľa, 13.09.2009

Hovädzie mäso z brokolicou

Mäso pokrájajte na hrubšie rezance a premiešajte so sójovou omáčkou, s kukuričnou múkou, so sherry a s cukrom. Nechajte 20 min. postáť. Brokolicu očistite, podrezávajte ružice a pokrájajte na rovnomerné kúsky. Stopky olúpte a nadrobno pokrájajte.
celý príspevok...
nedeľa, 13.09.2009

Hovädzie na karí korení

Zemiaky očistite, pokrájajte na tenšie kolieska a varte asi 5 min. Nechajte ich dobre odkvapkať a dajte bokom. Cibuľu očistite, nakrájajte nadrobno a opražte na oleji. Pridajte papriku nakrájanú na kocky a za stáleho miešania opražte až je paprika skoro hotová.
celý príspevok...
nedeľa, 13.09.2009

Hovädzie plátky na červenom víne

Mäso umyte, odblaňte a nakrájajte na plátky. Jemne naklepte, okoreňte a osoľte. Slaninu nakrájajte na kúsky a vypražte. Pridajte plátky mäsa a opečte ich. Podlejte vínom a domäkka uduste. Podľa potreby podlievajte vodou alebo mäsovým vývarom.
celý príspevok...
nedeľa, 13.09.2009

Hovädzie plátky na oregane

Mäso odblaňte, očistite, umyte, osušte a pokrájajte na hrubšie plátky. Na okrajoch ich narežte, aby sa pri pečení nekrútili. Naklepte cez fóliu, posoľte, okoreňte.
celý príspevok...
nedeľa, 13.09.2009

Mexický guláš

Na rozpálenej masti (slanine) opražte dozlatista cibuľu, pridajte na kocky pokrájané mäso, mletú papriku, soľ, rascu, rozotrený cesnak a za občasného miešania a mierneho podlievania duste mäso, až kým nebude polomäkké.
celý príspevok...
nedeľa, 13.09.2009

Námornícky guláš

Na masti premiešajte s zoškvarenou slaninou rýchlo opečte na kocky nakrájané mäso a odsuňte bokom. Do tuku dajte na plátky nakrájanú cibuľu, mrkvu, petržlen a zeler.
celý príspevok...
nedeľa, 13.09.2009

Plnený biftek so smotanovými zemiakmi

Sviečkovú nakrájajte na vysoké hranoly, ktoré päsťou naklepte. Osoľte a vložte do vysokej vrstvy oleja a nechajte odležať 24 - 48 hod. Zemiaky olúpte a nakrájajte alebo nastrúhajte na 2 mm plátky. Klaďte ich na vymastený plech a prekladajte plátkami cibule, drveným cesnakom a strúhaným eidamom.
celý príspevok...
nedeľa, 13.09.2009

Provensalské pečené mäso

Cesnak pokrájaný na plátky uduste v oleji, potom v ňom opečte z oboch strán mäso. Prilejte vodu a paradajkový pretlak. Cibuľu rozrežte na 4 kusy, napichajte do nich klinčeky a špáradlami ich pripevnite na mäso. Mäso duste prikryté v hrnci asi 2 hod. Potom pridajte zelený hrášok a ďalej duste kým, nebude mäkké.
celý príspevok...
nedeľa, 13.09.2009

Roštenka plnená syrom niva

Plátky roštenky odblaňte a rozklepte na tenko. Votrite do nich z jednej strany trochu cesnaku rozotreného so soľou a worčestrovou omáčkou. Na druhú navŕšte rozdrobený syr, preložte a okraje sklepnite, až vznikne kapsa. Trochu posypte korením a smažte na strednom ohni na oleji.
celý príspevok...
« 1 2 »

Móda ulice


Fashion people


Najnovšie

TV Štýl 24

 

Odporúčame

Anketa

Čo sa chystáte zaradiť do svojej jarnej garderóby?

 pletený kardigán spolu so stále aktuálnymi legínami (70)

 koženú bundu v kombinácii s mini a členkovými topánkami (66)

 džínsový outfit vo western štýle (62)

 trendový béžový trenčkot na šatách v štýle „first lady“ (77)


     Spolu: 275x