Diskusné fórum

Zeleninové chuťovky s paradajkovou omáčkou
Potrebujeme:
200 g ružičiek brokolice
200 g ružičiek karfiolu
200 g mrkvy
200 g zeleru

Na cesto:
125 g hrubozrnnej múky
1 šálka piva
1 ČL olivového oleja
1 PL cukru
soľ
1 žĺtok
1 bielok a olej na fritovanie

Na omáčku:
4 paradajky
2 PL masla alebo nestuženého rastlinného tuku
1 cibuľu
2 PL paradajkového pretlaku
2 PL hrubozrnnej múky
1 šálku bieleho vína
1 šálku zeleninového vývaru
1 šálku smotany
soľ
mleté čierne korenie
cukor
½ zväzku oregana

Postup:
Zeleninu očistite, pokrájajte na menšie kúsky, dajte do osolenej vody, 5 - 10 min. blanšírujte, vyberte a nechajte odkvapkať. Múku s pivom, olejom, cukrom, soľou a žĺtkom vypracujte na cestíčko a nechajte asi 15 min. napučať. Bielok vyšľahajte do tuha a pridajte do cestíčka. Zeleninu obaľte cestíčkom a v horúcom oleji vypražte do zlatista.
Omáčka: olúpané a jadier zbavené paradajky poduste v hrnci s maslom alebo rastlinným tukom a nadrobno posekanou cibuľou asi 5 min. Pridajte paradajkový pretlak, premiešajte, poprášte múkou a za stáleho miešania podlievajte vínom a dopĺňajte zeleninovým vývarom. Prikryté povarte na slabom ohni 5 min. a často miešajte. Pridajte smotanu, ochuťte soľou, čiernym korením a cukrom a varte ďalších 5 min. K omáčke pridajte prebraté a posekané oregano a dajte na taniere. Zeleninové kúsky položte na omáčku a hneď podávajte.


Počet prispevkov: 0 Pridaj príspevok

Pridaj príspevok:



Na pridávanie reakcií, musíte byť prihlásený.

späť

Móda ulice


Fashion people


Najnovšie

TV Štýl 24

 

Odporúčame

Anketa

Čo sa chystáte zaradiť do svojej jarnej garderóby?

 pletený kardigán spolu so stále aktuálnymi legínami (70)

 koženú bundu v kombinácii s mini a členkovými topánkami (66)

 džínsový outfit vo western štýle (62)

 trendový béžový trenčkot na šatách v štýle „first lady“ (77)


     Spolu: 275x